Când intră pensiile majorate în luna ianuarie! Anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii Publice

Author: Diana Ghita

Pensiile majorate vor intra în luna ianuarie

Sursa: shutterstock; Unsplash

Vestea venită din partea președintelui Casei Naționale de Pensii Publice este îmbucurătoare pentru toți pensionarii români.

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a făcut anunțul mult așteptat de către pensionari. Acesta a vorbit despre data la care vor intra pensiile mărite, în luna ianuarie 2024.

Cu cât crește punctul de pensie

Subiectul pensiilor a fost unul îndelung dezbătut la nivelul țării, mai ales formula de calcul a pensiilor, venită la pachet cu noua lege a pensiilor.

Deși legea a necesitat multe modificări, astfel încât ca majoritatea inechităților din sistem să fie eliminate, aceasta a fost, în sfârșit, pusă în aplicare, iar din luna ianuarie a anului 2024 românii vor beneficia de pensiile promise.

Chiar și Daniel Baciu i-a asigurat pe pensionari că își vor primi banii. Acesta a transmis că, deja, cei de la Casa de Pensii lucrează la taloanele pentru luna ianuarie, pe care sunt aplicate majorările respective.

„Începând de duminică se tipăresc taloanele de pensii aferente lunii ianuarie 2024 care includ creșterea valorii punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.032 lei și creșterea indemnizației sociale de la 1.125 lei la 1.281 lei”, a explicat șeful Casei Naționale de Pensii, pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Pe ce dată vor intra pensiile pe card în ianuarie 2024?

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Când ajung pensiile majorate la beneficiari

De asemenea, oficialul a ținut să aducă în vedere și data de la care cetățenii vor începe să primească pensiile majorate. Mai exact, pensionarii vor putea beneficia de bani încă din primele zile ale anului 2024.

„Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească

pensiile majorate”, a transmis Daniel Baciu.

Nu în ultimul rând, acesta a anunțat că bugetul pentru pensii acoperă atât creșterea cu 13,8%, din luna ianuarie, cât și recalcularea care va avea loc în septembrie 2024, așa că cetățenii nu au de ce să-și facă griji, primind la termen banii promiși.

„Vreau să dau asigurări tuturor pensionarilor că există fondurile necesare în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 atât pentru majorarea cu 13,8% din ianuarie, cât și pentru recalcularea prevăzută de noua lege a pensiilor pentru luna septembrie.

Vă doresc tuturor sărbători fericite și liniștite!!”, a adăugat președintele CNPP.

Citește și: Cum arată noile cupoane de pensie ale românilor: "Se întâmplă chiar acum” Anunțul făcut de ministerul Muncii

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.