Când intră pensiile pe card în februarie 2024?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 ian 2024, 11:59

Care este data la care vor intra pensiile pe card în luna februarie a anului 2024?

Sursa: Unsplash

Românii primesc un venit în plus în luna februarie a anului 2024, astfel că aceștia așteaptă cu nerăbdare să afle data la care o să intre pensiile pe card în această lună.

Pensiile românilor s-au indexat cu 13,8%, în concordanță cu rata inflației, motiv pentru care suma pe care pensionarii o vor primi începând cu luna ianuarie a anului 2024 va fi mai mare, însă luna februarie le asigură bătrânilor un ajutor în plus prin intermediul programului „Sprijin pentru România. Vârstnicii sunt nerăbdători să le intre pe card pensii mai mari, astfel încât să își poată asigura plata facturilor, a medicamentelor, dar și a alimentelor, iar aceasta este data la care intră pensiile pe card în februarie 2024.

Când intră pensiile pe card în februarie 2024

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare să primească în fiecare lună a anului pensii puțin mai mari față de cele cu care s-au obișnuit până acum, iar în luna februarie a anului 2024, data la care vor intra pensiile în buzunarele românilor va fi diferită în funcție de modul în care vârstnicii au ales să primească venitul lunar.

Există două variante prin care pensionarii își pot primi pensia, mai exact aceasta să fie virată pe card sau să fie adusă de către poștaș, motiv pentru care data în care aceștia vor încasa venitul lor lunar va fi diferit. Casa Națională de Pensii a anunțat că pensionarii își vor primi pensiile mai devreme față de luna ianuarie, mai exact în perioada 1-15 februarie 2024, potrivit fanatik.ro.

Citește și: Cum se vor recalcula veniturile pentru pensionarii cu stagiu mic de cotizare? Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii: „Ei sunt cei care nu reușesc să acumuleze acele puncte suplimentare...”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Pensionarii ce au optat pentru varianta de a primi acasă pensia, prin intermediul Poștei Române, dar nu vor fi acasă în momentul venirii acestora vor putea să își ridice pensia de la ghișeele poștale de care aparțin, în termen de două zile lucrătoare de la ultima zi de plată a pensiilor din luna februarie, respectiv 15 februarie. În cazul în care pensionarii nu respectă aceste condiții, atunci pensiile o să se întoarcă la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Persoanele ce și-au dorit ca pensia să fie încasată pe card trebuie să știe că aceasta o să fie virată la data de 12 februarie 2024 și nu mai târziu de 13 februarie, detaliu de care o să se țină cont în fiecare lună.

Venituri în plus în luna februarie a anului 2024 pentru pensionarii din România

Pensionarii din România se vor bucura de venituri mai consistente în luna februarie a anului 2024 datorită programului „Sprijin pentru România”, de care se bucură aproximativ un milion de români cu venituri reduse.

Persoanele ce s-au încadrat în criteriile programului „Sprijin pentru România” vor primi în luna februarie prima tranșă, în valoarea de 250 de lei, ce îi va ajuta să achiziționeze alimente și mese calde.

Cardurile sociale pe care le vor primi persoanele vulnerabile din România o să fie încărcate cu suma de 250 de lei, la fiecare două luni, astfel încât suma pe care o vor primi până la sfârșitul anului 2024 va ajunge la 1.500 de lei pentru fiecare persoană ce face parte din programul „Sprijin pentru România”.

Pentru a beneficia de sprijinul oferit de program, pensionarii trebuie să îndeplinească un criteriu, mai exact veniturile lor lunare să fie mai mici sau egale cu 2.000 lei. Însă pensionarii nu sunt singurii sprijiniți de acest program, ci și persoanele ce sunt încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc suma de 2.000 de lei.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.