Când intră pensiile pe card în februarie 2024? Ajutorul financiar pe care îl vor primi seniorii cu pensii mai mici de 2000 lei

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 29 ian 2024, 16:51

Când intră pensiile pe card în februarie 2024. Ajutorul financiar pe care îl vor primi seniorii cu pensii mai mici de 2000 lei

Sursa: pexels.com

În primele zile ale anului 2024, pensionarii din România au fost puși în situația neplăcută de a aștepta pensiile, întârzieri datorate minivacanței și problemelor asociate noilor taloane care au inclus majorarea de 13,8%. Cu toate acestea, luna februarie aduce vești bune pentru seniori, asigurându-le că vor primi banii la timp și, în plus, vor beneficia de un ajutor suplimentar prin intermediul programului "Sprijin pentru România".

Majorarea pensiilor cu 13,8%, în concordanță cu rata inflației, vine ca o ușurare pentru pensionari, care așteaptă cu nerăbdare să își poată acoperi nevoile financiare lunare.

Odată cu majorarea pensiilor, seniorii își doresc cu ardoare să primească sume mai mari pe cardurile lor, facilitând astfel plata facturilor, a medicamentelor și a alimentelor. 

Când intră pensiile pe card în februarie 2024

În februarie 2024, data la care vor intra pensiile în buzunarele românilor va fi diferită în funcție de opțiunile fiecărui pensionar privind modalitatea de primire a venitului lunar.

Cei care aleg să își primească pensiile prin Poșta Română vor beneficia de acestea între 1-15 februarie 2024, conform anunțului făcut de Casa Națională de Pensii. Pentru cei care optează pentru primirea la domiciliu dar nu sunt disponibili în momentul livrării, există posibilitatea de a-și ridica pensiile de la ghișeele poștale corespunzătoare, în termen de două zile lucrătoare de la data plății, adică până la 15 februarie. 

Pensionarii care aleg varianta de primire a pensiei pe card vor vedea aceasta virată până la data de 12 februarie 2024, aducând un element de predictibilitate în calendarul financiar lunar.

Citește și: Cum se acordă în 2024 biletele de tratament pentru pensionari și când trebuie depuse cererile

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

„Acum, deja fiecare român şi-a primit pensia majorată în ianuarie, fiindcă pensiile se plătesc prin convenţiile cu Poşta Română până pe data de 16 a fiecărei luni, în cazul celor care merg prin factorul poştal, respectiv pe 12 a fiecărei luni în cazul celor primite pe card. Prin urmare, românii au văzut foarte clar pe taloanele de pensii şi la pensiile primite care a fost creşterea ”,

a declarat duminică seară Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Ajutorul primit de seniorii cu pensii mai mici de 2000 de lei

Pe lângă majorarea pensiilor, pensionarii din România vor beneficia și de sprijinul oferit de programul "Sprijin pentru România". În luna februarie, aceștia vor primi prima tranșă a acestui ajutor, în valoare de 250 de lei.

Cardurile sociale acordate vor fi încărcate cu această sumă la fiecare două luni, asigurându-le astfel un sprijin financiar continuu până la sfârșitul anului 2024.

Citește și: S-a modificat limita de venit pentru cardurile pentru alimente. Mai mulți români vor beneficia de acest ajutor în 2024

Persoanele eligibile pentru acest program sunt cele cu venituri lunare sub sau egale cu 2.000 de lei, inclusiv pensionari și persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu.