Când intră pensiile pe card în februarie 2023? Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 05 oct 2023, 04:00

Când intră pensiile în ianuarie 2023

Sursa: Shutterstock

Pensii februarie 2023. Când intră pensiile pe card în fiecare lună? Iată ce anunț important a făcut Ministerul Muncii!

UPDATE 10 februarie 2023: Când intră pensiile pe card în februarie 2023?

Pentru că au existat întârzieri privind virarea pensiilor pe carduri, mulți pensionari se întreabă pe ce dată intră pensiile pe card, în fiecare lună.

Ministerul Muncii spune că plățile se fac în data de 10 a fiecărei luni, atunci când Ministerul trimite băncilor fișierele cu plățile care trebuie făcute pentru fiecare pensionar.

Potrivit convenției încheiate cu băncile, acestea au la dispoziție un interval de trei zile să vireze banii pe carduri pensionarilor. Termenul limită este ziua de 14 ale fiecărei luni.

Pensii ianuarie 2023. Data la care pensionarii primesc pensiile în ianuarie  2023 diferă în funcție de modul în care le sunt livrate. Astfel, cei care primesc pensia pe card intră mai devreme în posesia banilor, dar și a primei tranșe a ajutoarelor financiare anunțate de Guvern în luna decembrie. 

Citește și: Cine sunt pensionarii care rămân cu mai mulți bani în mână. Pensiile lor vor fi scutite de impozit

Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023  

 

Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023? Ministrul Muncii, Mariu Budai, a declarat că data la care intră pensiile în ianuarie 2023 nu va fi întârziată.

Ba mai mult, odată cu pensiile din prima lună a anului va fi livrată și prima tranșă a ajutoarelor financiare pe care Guvernul le-a aprobat în luna decembrie. 

„Sunt una, două zile care necesita anumite proceduri. Undeva între 3 – 4 ianuarie vor începe plăţile către seniorii României”, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, la postul de televiziune România TV. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Calendar pensii ianuarie 2023 Poșta Română 

Și Poșta Română a adus o veste bună referitoare la data la care poștașii vor aduce la domiciliul pensionarilor pensiile pentru luna ianuarie 2023. 

Compania Națională Poșta Română anunță că joi, 5 ianuarie, începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial. În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani

de război, văduvi și văduve de război, IOVR). Astfel, în luna ianuarie, față de lunile obișnuite, poștașii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile. 

„Mă bucur să pot anunța că Poșta Română s-a mobilizat exemplar și a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineață, la prima oră, poștașii noștri să fie pe teren și să distribuie pensiile cât mai repede. Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situație specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”,

a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române. 

Ce ajutoare financiare primesc pensionarii în ianuarie 2023 

Pe lângă pensiile mărite, în ianuarie 2023, milioane de pensionari cu venituri de până la 3.000 lei inclusiv vor primi şi prima tranşă din ajutorul social aprobat de coaliția de Guvernare în ultima lună a anului trecut. 

Sumele sunt cuprinse în noile taloane din ianuarie. Banii vin ori prin intermediul postasului, fie direct in conturi”,  a anunțat ministrul Muncii.

Astfel, pe lângă pensie, pensionarii primesc în ianuarie 2023 un ajutor diferențiat din partea statului, în funcție de cuantumul pensiei, după cum urmează: 

pensionarii cu pensii până în 1500  de lei primesc în 2023 un ajutor financiar în valoare de 1000 de lei; 

pensionarii cu pensii până în 2000  de lei primesc în 2023 un ajutor financiar în valoare de 800 de lei;

pensionarii cu pensii până în 3000  de lei primesc în 2023 un ajutor financiar în valoare de 600 de lei.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.