Când intră pensiile recalculate pe card în luna septembrie? S-a anunțat data la care vor începe să fie virate noile sume

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 aug 2024, 12:58

Recalcularea pensiilor

Sursa: freepik

După luni bune de așteptare, pensionarii au primit în luna august deciziile cu noile pensii pe care le vor primi începând cu luna septembrie.

În luna august a anului 2024 au fost distribuite deciziile cu pensiile recalculate, iar începând cu luna septembrie, pensionarii se vor bucura de noi sume primite lunar. Simona Bucura Oprescu a dezvăluit care este data la care vor începe să fie virate pe card primele pensii recalculate, dar și care este data la care vor începe poștașii să distribuie pensiile. 

Când intră pensiile recalculate pe card în luna septembrie

Peste 3 milioane de pensionari din România au primit pensii mai mari după recalculare, motiv pentru care sunt entuziasmați să vadă mai mulți bani pe card. Ministrul Muncii a dezvăluit că 82,56% dintre pensiile din România au fost majorate în urma recalculării, iar în medie, pensiile au crescut cu 500 de lei. 

Simona Bucura Oprescu a făcut un anunț ce le-a adus zâmbetul pe buze oamenilor, dezvăluind data la care o să fie distribuite pensiile majorate pentru luna septembrie.

Pensionarii ce au ales ca pensiile lor să fie virate pe card se vor bucura de pensiile recalculate începând cu data de 12 septembrie 2024. Cei ce au ales să primească pensia de la poștaș se vor bucura de sumele recalculate mai devreme, deoarece prima tranșă o să fie virată către Poșta Română la data de 26 august 2024, iar distribuirea banilor va începe la data de 2 septembrie 2024.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

”Pe 26 august începe să fie virată prima tranșă către Poșta Română, iar de pe 2 septembrie va începe livrarea banilor de către factorii poștali către pensionari.

Pe data de 12 septembrie vor fi virați banii pentru cei care își primesc banii pe card”, a declarat Simona Bucura Oprescu, potrivit ziarulunirea.ro.

Șeful Casei de Pensii a anunțat noi majorări 

Principala recalculare a anului 2024 a avut loc, iar peste 80% din pensionarii din România au primit pensii mai mari față de cele pe care le primeau, iar șeful Casei de Pensii anunță noi majorări ale pensiilor.

Potrivit lui Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, o nouă majorare a pensiilor o să aibă loc începând cu data de 1 ianuarie a anului 2025, atunci când o să fie folosită o nouă formulă de calcul.

Citește și: Ministrul Muncii vine cu clarificări, după scandalul recalculării pensiilor: „Pensia nu scade”. Ce se întâmplă cu pensiile românilor de la 1 septembrie

Această formulă de calcul o să se bazeze pe indicatori stabiliți clar, la care se adaugă rata inflației și 50% din salariul mediu. ” Toate majorările de pensii se vor face din 1 ianuarie pe baza unor indicatori clari, cu rata inflației, la care se adaugă și 50% din salariul mediu. Cea mai mare problemă pe care noi o aveam în sistemul public, că erau pensii în plată când legea prevedea stagii de cotizare diferite. La contributivitate egală vrem să avem pensii egale în plată. Este cea mai amplă reformă pe care statul român a făcut-o în ultimii 50 de ani. Lucrăm de trei ani de zile pentru recalculare. Am fost capacitați la maxim”, a explicat Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit romaniatv.net

 


Ilinca Vandici și Teo Trandafir au dezvăluit cum să atragi bani conform principiilor Feng Shui. Iată ce trebuie să faci!