Când intră pensiile românilor pe card, în luna noiembrie. Anunțul vizează 5 milioane de români

Author: Diana Bostan
Actualizat: 23 oct 2023, 10:20

Când intră pensiile în luna noiembrie

Sursa: PixaBay

Casa Națională de Pensii a anunțat când vor fi livrate pensiile în luna noiembrie. Românii au optat fie pentru livrarea pensiei de către poștaș, fie pentru varianta depunerii într-un cont bancar.

Care este data la care vor fi livrate cele cinci milioane de pensii în luna octombrie? Peste cinci milioane de români beneficiază de pensie în luna noiembrie.

Data la care vor fi livrate pensiile în luna noiembrie

Seniorii care au optat pentru varianta de livrare a pensiei prin poștă trebuie să știe că vor intra în posesia banilor în perioada 1-15 noiembrie. Pensiile vor fi livrate chiar la domiciliu de către poștaș.

În cazul în care beneficiarul nu este la domiciliu, acesta va putea ridica pensia de la ghișeele poștale în termen de două zile.

Citește și: Românii primesc ajutoare financiare înainte de Crăciun! Cine beneficiază de banii care vor fi oferiți în luna decembrie

Pensionarii care au optat pentru livrarea banilor pe card sau într-un cont bancar, trebuie să știe faptul că se vor bucura de bani în jurul datei de 13 noiembrie, plata pensiilor fiind făcută pe data de 12 a fiecărei luni.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Milioane de pensionari așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor de la data de 1 ianuarie 2024. În urma unor recalculări, pensia minimă în România ar urma să ajungă la suma de 1.320 de lei dela 1.125 de lei. Astfel că 1,147 milioane de români care beneficiază de pensia minimă își vor putea îmbunătăți traiul de zi cu zi.

Pensionarii vor primi un ajutor financiar de Crăciun

Vești bune pentru milioane de seniori înainte de sărbători. Guvernanții au anunțat faptul că pensionarii și persoanele cu venituri mici vor putea beneficia de un ajutor financiar înainte de Crăciun. 

Guvernul a anunțat faptul că, înainte de Crăciun, cardurile sociale vor fi alimentate cu suma de 250 de lei, astfel că românii vulnerabili vor putea face cumpărăturile necesare sau își vor procura o masă caldă.

Citește și: Cine poate primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024. Iată care sunt documentele necesare

Românii trebuie să știe faptul că se vor putea bucura de alimente mai ieftiine. Marcel Ciolacu a anunțat faptul că unele alimente au fost reduse chiar și cu 43%.  „Românii care merg să folosească sprijinul zilele acestea vor găsi prețuri cu până la 43% mai mici la alimentele de bază, după ce ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale a început să producă efecte. 

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume, lactate și carne.”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Esgte bine de știut faptul că acest ajutor financiar nu poate fi folosit pentru cumpărarea băuturilor alcoolice sau pentru achiziționarea de țigări, în caz contrar poți fi amendat.