Când intră salariile bugetarilor pe card în mai 2023?

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 10 mai 2023, 15:03

Când intră salariile bugetarilor pe card în mai 2023

Sursa: Shutterstock

Data la care bugetarii primesc salariile în luna mai 2023.

Când intră salariile bugetarilor pe card în mai 2023? Luna trecută, aceștia au intrat mai devreme în posesia drepturilor salariale.

Când intră salariile bugetarilor pe card în mai 2023

Data obișnuită la care bugetarii își primesc salariile este data de 15 a fiecărei luni. Salariile aferente lunii martie 2023 pentru angajații de la stat au intrat pe card la data de 11 aprilie.

Măsura a fost luată pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare.

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în noiembrie 2022, de 1.280.003, iar circa 64% dintre acestea erau în administraţia publică centrală, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor și citate de Agerpres.

Cel mai mare număr de posturi ocupate se înregistra la Ministerul Educaţiei, respectiv 294.207,

Ministerul Afacerilor Interne- 125.370, Ministerul Apărării Naţionale- 74.276, Ministerul Finanţelor- 24.861 şi Ministerul Sănătăţii -18.270. 

Citește și: Românii vor avea parte de o nouă minivacanță în luna iunie. Pe ce dată vor avea liber angajații de la stat?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Suspendarea angajările în instituţiile de stat 

Ministerul Finanțelor a publicat luni, 8 mai 2023, p roiectul de ordonanță de urgență privind reducerile fiscale- așa-numita Ordonanță a Austerității, ale cărei măsuri ar urma să ducă la o reducere cu 5,33 miliarde de lei a cheltuielilor de la buget. 

Printre măsurile prevăzute de așa-numita Ordonanță a Austerității se numără reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunurii şi servicii în instituţii publice, interdicţia ca acestea să achiziţioneze autoturisme, mobilier şi birotică, dar şi oprirea angajărilor la stat, cu unele excepţii. 

Suspendarea angajările în instituţiile de stat

Conform documentului, în acest an se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice şi instituţiile publice locale, cu excepţia posturilor unice.

Citește și: Anunț important pentru români! Cât costă să cumperi o lună de vechime în muncă. Se poate plăti în rate

Prin excepţie, ”în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice”, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget.

În cazul posturilor la care a avut loc deja proba scrisă a concursurilor sau proba practică, procedura poate continua. 

 

Taguri: