Când își vor primii banii șoferii loviți de cei care au asigurări RCA la Euroins. Cine este vinovat pentru faliment

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 mar 2023, 10:21

Când își vor primii banii șoferii loviți de cei care au asigurări RCA la Euroins

Sursa: PixaBay/Facebook Vocea.biz- colaj Kanal D

Mii de șoferi implicați în accidente rutiere speră că-și vor primi banii pentru a-și repara mașinile după ce s-au îndreptat către Fondul de Garantare. Din păcate, timpul de așteptare va fi mai mare decât s-ar fi așteptat oricine.

Până acum, fondul n-a terminat de plătit nici măcar falimentele Carpatica şi Astra, de acum șapte ani. De pe 17 martie și până la acest moment, Fondul de Garantare a înregistrat peste 10.000 de cereri de la păgubiții Euroins. Există șoferi care au suferit accidente rutiere în ultimele zile și care ar trebui să fie despăgubiți de Fondul de Garantare, dar și clienţi ai companiei Euroins care s-au gândit să rezilieze poliţa RCA pe care o dețineau şi să solicite statului bani pentru perioada care a mai rămas valabilă din asigurarea lor. 

Când își vor primii banii șoferii loviți de cei care au asigurări RCA la Euroins

Dacă șoferii aveau asigurare pe 12 luni, iar de la efectuarea acesteia au trecut cinci luni, statul restituie banii pe șapte luni. La acest moment, conturile Fondului de Garantare mai dispun de aproape 200 de milioane de lei, prea puțin pentru a acoperi paguba Euroins. 

„Fondul de Garantare a fost constituit să aibă bani. Are resursele necesare pe care poate să le abordeze, astfel încât să aibă bani să plătească toate despăgubirile pentru cei care sunt păgubiţi”, a declarat Nicu Marcu, preşedinte ASF.

Citește și: Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Ţinând cont că în momentul ăsta cei care au avut dosare de daună pe City Insurance încă nu şi-au primit toţi banii, cei care depun acum probabil că ar avea de aşteptat un an, un an jumate”, a spus Sergiu Costache, expert asigurări.

Nu s-a găsit, încă, vinovatul pentru falimentul Euroins

„Dacă e ordin, cu plăcere. Măsura va fi înghiţită de piaţă.

iar când vor expira plafonările, preţurile vor creşte mai mult, pentru că pierderile vor trebui recuperate”, a declarat Gabriel Biriş, analist fiscal.

„Cineva va avea de suferit...că vor fi asigurătorii, că vor fi distribuitorii, că vor fi unităţile reparatoare, prestatorii de servicii. Dar cel mai important este că vor suferi păgubiţii”, spune Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR.

Citește și: Codul rutier se schimbă! Robert Cazanciuc, despre Legea Anastasia şi perioada de interdicţie a redobândirii permisului pentru criminalii de pe şosele

Consiliul Concurenței se va prezenta în fața Parlamentului astăzi, pentru a da explicații legate de falimentul Euroins. Acum o săptămână, conducerea ASF a mers la audieri, dar vinovatul pentru insolvență nu a fost găsit.

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.