Când mai este Mercur retrograd în 2023? Perioadele care le vor da bătăi de cap nativilor zodiacului

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 oct 2023, 15:34

Mercur va fi retrograd de 4 ori în 2023 

Sursa: freepik.com

Mercur retrograd 2023. De fiecare dată când Mercur se află în retrogradare, nativii zodiacului resimt din plin acest lucru. Iată când mai este Mercur retrograd în 2023 și ce pot face zodiile pentru a trece cu bine peste aceste perioade.

Mercur retrograd 2023 reprezintă acele perioade de care se tem cel mai tare nativii zodiacului. Care este explicația? De obicei, atunci când Mercur este retrograd se întâmplă tot felul de lucruri mai puțin plăcute, au loc schimbări care pot pune în dificultate zodiile, iar unii nativi ai zodiacului chiar se pot simți urmăriți de ghinion. Iată când mai este Mercur retrograd în anul 2023. 

Mercur retrograd 2023. De câte ori va intra Mercur în mișcare retrogradă în acest an? 

Cele 12 semne zodiacale trebuie să se aștepte la provocări mari în anul 2023, având în vedere că Mercur se va afla în mișcare retrogradă de 4 ori. Astfel, există 4 perioade în care Mercur este retrograd în 2023, după cum urmează:

Mercur retrograd în Capricorn și Săgetător: 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Anul se încheie cu un Mercur retrograd mai întâi în zodia Capricorn, iar apoi în Săgetător, în perioada 13 decembrie 2023-1 ianuarie 2024. Se anunță o perioadă agitată, marcată de tot felul de dezamăgiri, frustrări, astfel că nativii zodiacului vor fi puternic influențați. 

Zodiile vor fi mai puțin organizate, le va lipsi atenția la detalii și din această cauză pot să apară majoritatea neînțelegerilor.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mercur retrograd în Capricorn: 1 ianuarie- 18 ianuarie  2023

Anul 2023 începe cu un Mercur retrograd în zodia Capricorn. Astfel, în perioada 1-18 ianuarie 2023, Mercur este retrograd în zodia Capricorn, afectând relațiile pe care nativii zodiacului le au cu superiorii, cu persoanele care au o anumită autoritate în viața lor.

Pot să apară probleme de comunicare, neînțelegeri, iar haosul se poate instala foarte ușor. Este un moment în care nativii zodiacului se pot simți mai nostalgici, astfel că de multe ori li se va reproșa că nu sunt „cu picioarele pe pământ”.

Mercur retrograd în Taur: 21 aprilie- 15 mai 2023

Cea de-a doua perioadă în care Mercur va fi retrograd este 21 aprilie-15 mai 2023. De această dată, Mercur va retrograda în zodia Taur.

Este o perioadă dificilă pentru majoritatea nativilor zodiacului, având în vedere că nu vor mai avea atât de multă încredere în ei și în șansele lor de reușită. Pot spune „nu” unor proiecte importante, de teamă că vor eșua. Mai mult, Mercur retrograd în Taur îi poate determina pe nativii zodiacului să facă tot felul de cheltuieli inutile, așa că ar fi bine să stea departe de tentații.

Mercur retrograd în Fecioară: 23 august- 15 septembrie 2023

În perioada 23 august-15 septembrie 2023, Mercur va fi retrograd în Fecioară. În acest interval de timp, zodiile pot întâmpina probleme legate de comunicare, pot să apară unele amânări sau întârzieri. Nativii zodiacului vor fi mai irascibili decât de obicei, mai stresați și din această cauză pot să apară probleme în relațiile cu cei din jur. 

Citește și: Anul Nou Chinezesc 2023. Când începe Anul Iepurelui de Apă și ce schimbări sunt anunțate?

Ce înseamnă, de fapt, Mercur retrograd? 

Când vine vorba despre astrologie, expresia „Mercur retrograd” este printre cele mai cunoscute, însă puțini sunt cei care știu care este adevărata ei semnificație. Ei bine, după cum îi spune și numele, Mercur retrograd descrie acea perioadă în care Mercur se află în mișcare inversă, ca și cum ar merge înapoi față de Pământ.

Atunci când Mercur este retrograd, acest lucru poate duce la apariția problemelor, obstacolelor, iar relațiile cu cei din jur pot avea de suferit. Nativii zodiacului pot suferi tot felul de pierderi, pot avea parte de conflicte, iar în jurul lor se poate instala haosul.

Cu toate acestea, Mercur retrograd nu are doar părți negative. Atunci când se află în mișcare retrogradă, Mercur oferă posibilitatea de a analiza în detaliu anumite aspecte, de a acorda atenție detaliilor, ceea ce, în final, se poate dovedi un mare avantaj. 

Citește și: Horoscop bani și carieră 2023. Zodiile care vor avea parte de belșug și mult noroc în noul an