Când nu au voie femeile să intre în biserică. Preotul Necula: „Cred că e incorect să dăm afară femeile din biserică pentru orice”

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 ian 2023, 09:40

Părintele Constantin Necula a dezvăluit când nu au voie femeile să intre în biserică

Sursa: Captură KANAL D

Când vine vorba despre intrarea femeilor în biserică există mai multe obiceiuri. Ce spune părintele Constantin Necula despre acest lucru și care este singurul moment în care femeile nu ar trebui să meargă la biserică?

În popor se spune că femeile nu pot intra în biserică atunci când sunt la menstruație, dacă sunt machiate sau dacă au o ținută sumară. Întrebat care este adevărul din spatele acestor afirmații, preotul Constantin Necula a dezvăluit ce crede cu adevărat despre aceste reguli care s-au transmis din generație în generație.

Singurul moment în care o femeie nu are voie să intre în biserică

Deși se crede că femeile nu au voie să intre în biserică atunci când sunt la menstruație sau dacă poartă machiaj, preotul Constantin Necula este de părere că nu există nicio regulă care să le interzică doamnelor sau domnișoarelor să meargă să se roage. Invitat în emisiunea „40 de intrebări cu Denise Rifai”, preotul Constantin Necula a precizat că femeilor nu ar trebui să li se interzică să meargă la biserică din orice motiv banal, mai ales dacă intră în casa Domnului cu sufletul deschis. 

Cu toate acestea, părintele Constantin Necula a spus că o femeie nu ar trebui să intre în biserică atunci când gândește rău despre cei din jur, având în vedere că acest lucru ar putea să o împiedice să se roage.

„Cred că nu au voie să intre în biserică atunci când sunt supărate pe sine și pe cei din jurul lor, atât de mult, încât mai mult bodogăne decât se roagă.

Când sunt neatente la marea dragoste pe care Dumnezeu o are pentru ele. Cred că e incorect să dăm afară femeile din biserică pentru orice. La biserică trebuie să ajungi, totuși, îmbrăcată, este fundamental să mergi îmbrăcată. Cred că este fundamental să ne păstrăm decența, este modul de a fi în biserică și cred cu tărie că femeia româncă este o femeie decentă. Nu e nevoie de frunte plecată, ci de privire smerită.”,
a spus preotul Constantin Necula în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ediție de colecție# În prima zi de Paști, Părintele Constantin Necula este invitatul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la ora 22:00, la Kanal D

Se pot căsători fetele care sunt la menstruație? 

Părintele Constantin Necula a dezvăluit că au existat momente în care tinerele care urmau să se căsătorească veneau să îl întrebe dacă nu cumva este păcat să facă marele pas în timp ce sunt la menstruație. Părintele a explicat că biserica nu impune nicio interdicție în acest sens, mai ales că sunt lucruri cât se poate de normale și care fac parte din viața omului. 

Astfel, preotul Constantin Necula a demontat mitul potrivit căruia o femeie nu poate intra în biserică atunci când este la menstruație.

„În anumite situații mă întrebau doamnele care urmau să se căsătorească dacă în perioada aceasta lunară pot fi mirese. Și am zis: „nu, trebuie anulată nunta” (n.r a spus preotul ironic) Dumnezeu s-a înomenit ca să dumnezeiască omul, adică a făcut tot ce a fost posibil pentru noi și merită respectat pentru asta”, a spus preotul Constantin Necula în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citeste si: Parintele Constantin Necula, despre adevaratul mesaj de Paste: "Un suflet ranit de frica nu poate lupta cu moartea!"

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.