Când nu e bine să dai bani. Ziua în care e interzis să împrumuți, potrivit unei vechi superstiții

Autor: Bianca Vidoi

Superstiții despre bani

Sursa: freepik

Există nenumărate tradiții sau superstiții ce fac referire la bani, iar din dorința de a nu avea parte de ghinion, românii le urmează cu sfințenie.

Banii sunt subiectul principal al superstițiilor  din România, fie pentru a avea parte de sume importante de bani în gospodărie, fie pentru a diminua șansele de a pierde banii. Există o veche superstiție care ne atrage atenția asupra zilei în care este interzis să împrumutăm bani, astfel încât să nu atragem asupra noastră sărăcia. Iată în ce zi a săptămânii nu este bine să dăm bani.

Ziua din săptămână când nu e bine să dai bani

Românii țin cont de o multitudine de superstiții ce au în centrul discuției banii, în special când este vorba despre o presupusă pierdere a acestora. Aceste superstiții sunt transmise din generație în generație și au rolul de a le atrage atenția oamenilor, astfel încât să se poată bucura de o viață fără griji financiare.

Citește și: Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept. Superstiții și interpretări

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

O veche superstiție spune că nu este indicat ca oamenii să împrumute bani în prima zi a lunii, dar nici în prima zi a săptămânii, mai exact în zilele de luni. Nu este indicat să împrumutăm aceste sume de bani nici măcar persoanelor apropiate sau membrilor familiei, deoarece se crede că acest simplu împrumut financiar poate să atragă asupra oamenilor ce împrumută numeroase pierderi pe plan financiar.

Superstiții din popor despre bani

Mai există și alte superstiții pe care oamenii le urmează pentru a diminua riscul de a pierde bani. Se crede că dacă vrem să oferim ca și cadou un portofel, acesta nu trebuie niciodată să fie gol, deoarece se crede că astfel atragem pierderi financiare și în gospodăria noastră, dar și în a celui ce a primit portofelul.

De Anul Nou este important să avem în buzunare și în portofele bani, astfel încât să atragem în următorul an calendaristic prosperitate și a evita problemele financiare. O altă superstiție cunoscută ce are în centrul atenției banii spune că nu este indicat să ridicăm de pe jos banii ce se află în intersecții sau la răscruce de drumuri. Banii găsiți în aceste locuri pot aduce pierderi financiare, dar și grave probleme de sănătate pentru persoanele ce ridică banii, potrivit ego.ro.

De altfel, este important ca în momentul în care dăm bani să o facem cu mâna dreaptă, deoarece altfel se crede că banii vor fi cheltuiți fără rost. Banii trebuie să fie mereu primiți și oferiți cu mâna dreaptă astfel încât să se întoarcă la noi.