Când nu se fac nunți în 2024?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 26 ian 2024, 02:35

Când nu se fac nunți în 2024

Sursa: Pixabay

Când nu se fac nunți în 2024? Care sunt zilele de post, sărbătorile și Praznicele Împărătești în care nu se fac nunți în anul 2024.

Când nu se fac nunți în 2024? Datele de care trebuie să țină cont mirii atunci când aleg data nunții pentru anul 2024. 

Când nu se fac nunți în 2024 

Care sunt zilele de post, sărbătorile și Praznicele Împărătești în care nu se fac nunți în anul 2024
[Sursa: Pixabay]

Nu se fac nunți în 2024 în toate zilele de post şi în posturile de peste an, dar și în ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti, de aceea toți cei care doresc să se căsătorească anul viitor trebuie să țină cont de următoarele date în care preoții nu oficiază ceremonii religioase. 

Nu se fac nunți în 2024

Cei care vor să-și unească destinele trebuie să știe că acestea sunt zilele în care nu se fac nunți în 2024:

- Nu se fac nunți în 2024 în toate zilele de post şi în posturile de peste an;

- Nu se fac nunți în 2024 în ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti (1-2 februarie; 12-13 iunie; 22-24 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);

- Nu se fac nunți în 2024 de luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sfântului Apostol Toma (11 martie-12 mai);

- Nu se fac nunți în 2024 în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel;

- Nu se fac nunți în 2024 în Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie- 14 august);

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

- Nu se fac nunți în 2024 în Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie- 24 decembrie);

- Nu se fac nunți în 2024 În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie- 6 ianuarie).

Se face botez în post?

Spre deosebire de nunți, botezul poate fi oficiat și în perioada postului. 

„Spre deosebire de nunți botezul poate fi oficiat și în perioada postului. Botezul în sine nu contravine postului. Ceea ce ar contraveni postului ar fi o eventuală <cumătrie>, adică petrecerea de după botez”,  a declarat preotul Andrei Atudori, pentru doxologia.ro.   

Prin urmare, părinții care vor să-și boteze copiii în perioada postului o pot face, atâta vreme cât sunt dispuși să renunțe la petrecerea de după. 

Botezul creștin este taina începerii unui nou fel de viață prin moartea celei vechi și nașterea din nou la o viață în Hristos. În Biserica Ortodoxă, botezul este pentru "spălarea de păcate" și intrarea în Biserică. Deși în privinţa Botezului, Mântuitorul n-a stabilit nici o vârstă sau limită de vârstă, ci a stăruit asupra importanţei pe care va avea-o lucrarea Botezului, Biserica recomandă ca botezarea noului-născut să se facă după 40 de zile de la naștere. 

Botezul se face prin cufundarea în apă de trei ori a unei persoane în numele Sfintei Treimi. Adică, o persoană este scufundată "în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh", câte una pentru fiecare Persoană a Sfintei Treimi. 

Sursă: doxologia.ro