Cand percep copiii ce inseamna un animal de companie VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:58

Animalele de companie pot fi mai mult decat niste prieteni pentru copii. Iata cateva beneficii pe care prezenta unui animal de companie le pot avea in dezvoltarea social-emotionala a copilului tau.


Dezvoltarea stimei de sine: Invatand sa aiba grija de un animal intr-un mod responsabil, copilului tau ii va creste stima de sine. Stima de sine este un aspect important al dezvoltarii social-emotionale. Prezenta unui animal de companie in casa implica adesea impartirea sarcinilor necesare ingrijirii acestuia intre parinti si copii. Pentru copii, implicarea, incurajarea pozitiva si acceptanta sunt importante in construirea stimei de sine. Atunci cand impreuna cu parintii au grija de un animal si finalizeaza sarcini adaptate varstei lor, copiii se simt mai competenti.
Este importanta adaptarea sarcinilor date copilului la varsta acestuia, pentru ca, de exemplu, un copil de trei ani poate ajuta dand apa cainelui, dar nu si plimbandu-l.

Animalele de companie pot sa mareasca stima de sine a copilului si prin dragostea neconditionata pe care acestea le-o ofera copilului. Nu conteaza daca azi la scoala lucrurile n-au mers prea bine, nu a dat niciun gol in meciul de fotbal sau parintii il cearta adesea.


Responzabilizare: Decideti impreuna cu copilul daca veti lua un caine care va trebui sa fie scos afara regulat, o pisica care suporta mai bine sa ramana singura acasa pe timpul zilei, dar poate provoca alergii, un iepuras care traieste in medie 10 ani, un acavariu cu pesti care poate fi un bun factor antistres. Discutati in familie avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni posibile. Implicarea in alegerea animalului, apoi in hranirea, educarea, plimbarea si igienizarea acestuia il pot ajuta pe copil sa devina mai responsabil

Dezvoltarea empatiei, deci a abilitatii copilului de a intelege ceea ce simt ceilalti.
Daca are grija de un animal, care este total dependent de stapan, copilului i se va imbunatati inteligenta emotionala, pentru ca relatia pe care copilul o stabileste cu animalul de companie este in mod esential bazata pe comunicarea nonverbala. Copilul invata sa devina mai empatic prin recunoasterea nevoilor si emotiilor pe care animalul sau le simte, prin posturile si mimica pe care acesta le adopta in diferite situatii. De asemenea, copilul se va confrunta si va intelege ciclicitatea vietii: nasterea, cresterea, reproducerea si moartea.
Astfel poate invata sa faca fata mai bine pierderilor semnificative.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.