Când primesc elevii bursele. Iată data la care cardurile lor vor fi încărcate

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 18 sep 2023, 17:14

Când primesc elevii bursele

Sursa: Unsplash

Deși noul an școlar 2023-2024 a început în urmă cu o săptămână, atât elevii, cât și părinții acestora doresc să afle data la care vor intra bursele.

Ministerul Educației a oferit răspunsul părinților și elevilor ce se întrebau încă din prima zi de școală când vor primi bursele. Iată data în care elevii se pot bucura de banii pe care îi primesc de la Ministerul Educației.

Citește și: Mamele minore vor primi o bursă specială. Iată care este suma pe care acestea o vor pimi

Când primesc elevii bursele?

Bursele pe care elevii le primesc în funcție de rezultate obținute, dar și cele sociale, alături de noile burse ce au fost dezvoltate în anul școlar 2023-2024, mai exact bursele tehnologice și bursele de excelență olimpică I și II vor intra în posesia copiilor la data de 15 noiembrie. Noul an școlar a adus numeroase schimbări în rândul burselor, iar una dintre cele mai importante este reprezentată de excluderea burselor de merit în cazul învățământului primar.

Elevii din învățământul primar nu mai beneficiază decât de burse sociale, iar denumirea burselor de performanță a fost modificată anul acesta. Elevii din ciclurile gimnazial și liceal vor putea beneficia de una dintre cele patru tipuri de burse, mai exact bursă socială, bursă de merit, bursă tehnologică sau bursă de excelență olimpică I și II, se arată în metodologia stabilită de Ministerul Educației.

„Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului național de bacalaureat, a examenului

de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice”, potrivit prevederilor Ministerului Educației, relatează infoactual.ro.

Citește și: Cum se modifică bursele elevilor în noul an școlar? Florian Lixandru: „Lista va fi extinsă”

Care sunt sumele de care se bucură elevii?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Anul școlar 2023-2024 a adus modificări și în valoarea burselor școlare, mai exact sumele pe care elevii o să le primească se vor majora, însă s-au eliminat bursele sociale pentru elevii din mediul rural care învață în afara localității de domiciliu. Bursele de merit nu o să mai fie alocate în funcție de mediile de intrare la liceu, ci acestea o să fie disponibile pentru o treime din elevii din fiecare clasă. 

Metodologia ce a fost publicată de Ministerul Educației a stabilit valoarea burselor acordate astfel:

– Bursă socială – 300 de lei.

– Bursă de merit – 450 de lei.

– Bursă de excelență olimpică I – între 750 și 3/000 de lei.

– Bursă de excelență olimpică II – 700 de lei.

 Acestor patru categorii se adaugă și bursele pentru mame minore, o bursă în valoare de 700 de lei.

Citește și: Atenție părinți! O anumită categorie de elevi va rămâne fără burse! Care este, de fapt, motivul pentru care au fost eliminate

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?