Când s-ar putea deschide mall-urile? Ministrul Economiei a făcut anunțul

Autor: B.H.
Actualizat: 26 ian 2021, 20:30

Numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus este în scădere pe teritoriul României, astfel că autoritățile au decis relaxarea restricțiilor. Când s-ar putea deschide mall-urile?

Începând cu data de 1 iunie, mai multe restricții au fost ridicate în România, însă sunt și măsuri care au fost impuse anterior și care sunt în continuare în vigoare, totul pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Specialiștii spun că în prezent, România a trecut de vârful epidemiei de coronavirus, astfel că se poate vorbi despre o relaxare treptată a restricțiilor, lucru pe care autoritățile deja l-au pus în practică.

Citeste si: Vesti bune! Nu se mai sta in izolare! Din ce tari te poti intoarce fara sa trebuiasca sa stai in izolare

Când s-ar putea deschide mall-urile? Ministrul Economiei a făcut anunțul

Românii sunt acum liberi să călătorească dintr-o localitate în alta fără să mai completeze o declarație pe propria răspundere, pot merge la terase și la plajă, dar încă nu își pot face cumpărăturile din mall-uri.

Marile centre comerciale rămân în continuare închise, însă având în vedere că numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus este în scădere, autorităție iau în calcul deschiderea mall-urilor în perioada imediat următoare.

Astfel, mall-urile ar putea să primească din nou clienți începând cu data de 15 iunie, atunci când este anunțată o nouă relaxare a restricțiilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla doar în contextul în care în România se păstrează trendul descendent înregistrat până în prezent și cu condiția ca, în momentul deschiderii mall-urilor, spațiile de joacă pentru copii și cinematografele să rămână în continuare închise.

Citeste si: Se dau bani! Violeta Alexandru a facut anuntul: "Ne dorim ca acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie"

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Anunțul referitor la deschiderea marilor centre comerciale a fost făcut de către ministrul Economiei, în urma unei întâlniri pe care acesta a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. 

„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză.

Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit, că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie.

Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele și locurile de joacă, din interior. Ușor, ușor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viața să revină la normalitate”, a anunțat ministrul Virgil Popescu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Nicuşor Dan, despre testarea în masă a locuitorilor Capitalei: „O risipă inutilă de bani”