Când se afișează rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă?

Autor: Bianca Vidoi
Rezultate Bacalaureat - sesiunea de toamnă 2024
Sursa: freepik

Săptămâna 19 - 25 august 2024 a fost una plină de emoții pentru candidații sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Peste 33.000 de candidați s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din anul 2024, iar pe parcursul săptămânii 19- 25 august, aceștia au susținut probele scrise. După ce au avut parte de trei zile pline de emoții, candidații așteaptă să primească primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2024. Iată când se afișează rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă.

Când se afișează rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Începând cu data de 8 august 2024, cei peste 33.000 de candidați au susținut evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, dar și în limba maternă, urmând ca la data de 12 august 2024 să susțină evaluarea competențelor digitale. Ultima evaluarea pe care aceștia au fost nevoiți să o susțină înainte de probele scrise a fost de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 

După un prim val de emoții, candidații au avut parte de o săptămână liberă pentru a recapitula pentru probele scrise pe care le-au susținut în perioada 19- 22 august. Astăzi se termină sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, iar candidații așteaptă cu nerăbdare data de 26 august 2024 pentru a afla dacă au reușit să treacă de examenul maturității sau nu. 

Citește și: Statul oferă un ajutor de 300 de lei pentru elevi: Care sunt noile criterii de acordare a burselor și ce reguli sunt obligați să respecte elevii din luna septembrie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Rezultatele inițiale vor fi afișate la data de 26 august 2024, până la ora 12:00. Candidații ce nu sunt mulțumiți de nota pe care au primit-o în urma rezolvării subiectelor pot depune contestație în aceeași zi, în intervalul orar 12:00- 18:00. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 și 29 august 2024, perioadă în care rezolvările candidaților vor fi corectate de către alți profesori evaluatori.

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat o să fie afișate la data de 30 august 2024, iar acestea vor fi definitive, în urma contestațiilor.

Cum pot promova candidații examenul de Bacalaureat?

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, fie că este vorba despre sesiunea de vară sau cea de toamnă, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și media generală mai mare de 6. Media generală a examenului de Bacalaureat se calculează ca media aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise. 

Și elevii ce au obținut media 5,99 vor promova examenul de Bacalaureat, deoarece aceasta o să fie rotunjită la nota 6,00, adică cea minimă pentru trecerea cu brio a examenului maturității. Pentru a se calcula media generală, candidații trebuie să îndeplinească trei condiții, mai exact aceștia:

 

  • au susţinut probele de evaluare a competenţelor
  • au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
  • au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise, potrivit edupedu.ro.

 

 


Recent, Bianca Drăgușanu a explodat pe rețelele sociale, pentru că a primit amendă pentru o încălcare legată de parcarea bolidului său de lux.