Când se afisează rezultatele la simulare Evaluare Națională 2023?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 16 mar 2023, 16:33

Când se afisează rezultatele la simulare Evaluare Națională 2023

Sursa: freepik.com

Rezultate Simulare Evaluare Națională 2023. Când află elevii rezultatele obținute la simularea pentru examenul de Evaluare Națională în 2023?

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023. Când află elevii claselor a VIII-a rezultatele obținute la probele scrise la simularea pentru examenul de Evaluare Națională 2023? Rezultate simulare Evaluare Națională 2023 nu pot fi contestate. 

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2023: La ce oră încep examenele pentru clasa a 8-a pentru Română și Matematică?

Data afișare rezultate simulare Evaluare Națională 2023 

Rezulatele la simulare Evaluare Națională 2023 vor fi afișate pe data de 29 martie 2023, potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației.  

Calendar simulare Evaluare Națională 2023

20 martie 2023 Limba și literatura română — probă scrisă

21 martie 2023 Matematică — probă scrisă

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

22 martie 2023 Limba și literatura maternă — probă scrisă

29 martie 2023 Comunicarea rezultatelor la simulare Evaluare Națională 2023

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în 2023 sunt: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și Matematică.

Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2023 nu pot fi contestate 

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale 2023 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu pot fi contestate și nu se trec în catalog.

Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. 

Cât timp au la dispoziție elevii pentru rezolvarea subiectelor la Simulare Evaluare Națională 2023

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a  subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri  care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare,  elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură.  Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și

dorește să reia rezolvarea, se arată în procedura trimisă inspectoratelor. 

Sursă: edu.ro