Când se află rezultatele la Bac 2024. Ora la care vor fi publicate pe edu.ro

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 iul 2024, 09:45

Rezultate BAC 2024

Sursa: freepik

Emoțiile au trecut pentru elevii de clasa a XII-a ce au susținut în această săptămână probele scrse ale examenului de Bacalaureat.

În perioada 1- 5 iulie 2024, elevii ce au terminat clasa a XII-a, dar și elevii din generațiile anterioare ce nu au reușit să obțină peste 6 la examenul maturității au susținut Bacalaureatul. Iată care este data la care elevii vor afla rezultatele pe care au reușit să le obțină la BAC, dar și platforma unde o să fie publicate notele.

Când se află rezultatele la Bac 2024

Elevii au avut parte de o săptămână plină de emoții, deoarece au susținut examenul de Bacalaureat, iar următoarea zi în care nerăbdarea o să le facă probleme o să fie la data de 8 iulie 2024, atunci când o să fie publicate rezultatele inițiale. Cei ce au terminat clasa a XII-a o să primească rezultatele inițiale la data de 8 iulie 2024, până la ora 12:00, după care aceștia pot depune contestație, în cazul în care se simt neîndreptățiți de nota primită, potrivit edupedu.ro.

Contestațiile pot fi realizate de către elevi pe parcursul zilei de 8 iulie 2024, în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar aceștia trebuie să completeze, să semneze și să depună o cerere-tip prin care să ia la cunoștință faptul că sunt conștienți că nota lor poate fi modificată după realizarea contestației, prin creștere sau descreștere. După realizarea contestațiilor, elevii vor aștepta până la data de 12 iulie 2024 pentru a primi rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Citește și: Au apărut primele perle de la Bacalaureat 2024: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!” 

cerere-contestatie-iunie-iulie-2024.pdf

La data de 1 iulie 2024, elevii au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba și literatura română, urmând ca la data de 2 iulie aceștia să susțină proba obligatorie a profilului și specializării, mai exact Matematică pentru elevii ce au urmat profilul real și Istorie pentru cei ce au urmat profilul uman. În anul 2024 a existat o pauză de o zi între proba a doua și proba a treia, astfel că la data de 4 iulie 2024, candidații au susținut proba la alegere a profilului și

specializării, la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real și la Geografie, Filosofie, Logică, Sociologie, Economie și Psihologie, la profilul uman. 

Unde se afișează rezultatele la Bac 2024

Elevii au primit la începutul probelor de Bacalaureat un cod unic prin care să se identifice pe listele oficiale publicate de Ministerul Educației pe site-ul rezultate.edu.ro, dar și pe avizierele centrelor de examen în ziua în care se vor afișa rezultatele, mai exact la data de 8 iulie 2024.

Elevii vor afla în prima parte a zilei care este media lor de Bacalaureat, dar și care sunt toate notele pe care le-au obținut la probele pe care le-au susținut.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, acesta trebuie să susțină toate probele examenului, dar și să obțină o notă mai mare de 5 la fiecare în parte. Este important ca elevii să știe că trebuie să aibă media examenului de Bacalaureat mai mare de 6 pentru a promova, în caz contrar, aceștia vor trebui să susțină examenul și în sesiunea de toamnă.