Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023

Author: Denisa Irimia

Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023

Sursa: freepik

Într-o perioadă de mai puțin de două luni, cetățenii români se pregătesc să intre în cea mai fascinantă etapă a sezonului rece din anul 2023-2024.

Feeria sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar, pe lângă anticiparea Târgurilor de Crăciun, locuitorii din București așteaptă cu nerăbdare transformarea orașului într-un spectacol strălucitor, iluminat de mii de luminițe festive. Iată când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023!

Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023

 Autoritățile municipale au anunțat că au demarat deja procesul de instalare a decorurilor pentru iluminatul festiv, astfel că ne aflăm la doar un pas de momentul în care întregul București va străluci în lumina caldă a sărbătorilor de iarnă.

Detaliile referitoare la data exactă când vor fi aprinse luminițele de Crăciun în 2023 au fost dezvăluite de Primăria Capitalei, ceea ce adaugă un element suplimentar de anticipare și bucurie în inimile locuitorilor orașului.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a făcut cunoscut faptul că iluminatul festiv de Crăciun va încânta ochii locuitorilor începând cu data de 30 noiembrie. Această dată marchează momentul în care toate arterele principale ale Bucureștiului vor fi frumos împodobite, pregătindu-se astfel terenul pentru a transforma orașul într-o oază strălucitoare a sărbătorilor de iarnă.

Cu entuziasm, primarul a confirmat că, odată finalizată amenajarea decorațiunilor luminoase, se va da startul la magia Crăciunului, oferind locuitorilor și vizitatorilor un spectacol vizual de excepție.

Compania Municipală Iluminat Public București a înregistrat deja progrese notabile în pregătirea orașului pentru sărbătorile de iarnă, având deja amplasate luminițe festive pe arterele principale precum Bd. Unirii, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Regele Mihai I al României și Șoseaua Kiseleff.

„Până pe 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv, vor fi împodobite toate artele principale din Capitală. Anul acesta, pe lângă ornamentele şi luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, vom adăuga noi elemente, pentru care Compania Municipală Iluminat Public are în derulare două proceduri, pentru achiziţia şi închirierea unor decoraţiuni suplimentare, fiind în etapa de evaluare a ofertelor”, a scris edilul general al Capitalei, pe Facebook.

Citește și: Prognoza meteo de Crăciun 2023 și Anul Nou 2024: Vom avea sau nu zăpadă de sărbători

În acest an, s-a făcut o investiție semnificativă în cuantum de 5 milioane de lei pentru procurarea și închirierea echipamentelor destinate iluminatului festiv în cadrul sărbătorilor de iarnă, marcând o creștere substanțială față de anul precedent, când s-au alocat 2 milioane de lei în acest sens

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Compania Municipală Iluminat Public București a informat că, în acest an, planifică închirierea a 577 de elemente diverse, inclusiv șiruri luminoase, plase, traversări luminoase și figurine, cu scopul de a îmbogăți și de a aduce o notă festivă mai amplă în oraș.

În perioada 30 noiembrie- 26 decembrie 2023, Piața Constituției din Capitală va fi gazda celui mai anticipat și celebru Târg de Crăciun. Evenimentul va oferi o gamă variată de experiențe, de la activități artistice în zonele special amenajate până la autentice colinde românești, captivând atenția turiștilor care aleg să-l viziteze.

Cei ce aleg să pășească în atmosfera festivă a Târgului de Crăciun din Piața Constituției vor avea parte de bucuria unor evenimente artistice desfășurate în locații special concepute. Coloana sonoră a sărbătorii va fi susținută de colindele românești, aducând o notă autentică și tradițională în acest cadru feeric.

Citește și: Rugăciunea pe care trebuie să o zici în Postul Crăciunului 2023: Aduce sănătate și belșug

Evenimentul este proiectat pentru a satisface atât dorințele adulților, cât și ale celor mici. Orășelul lui Moș Crăciun va fi deschis și în acest an, oferind copiilor o gamă variată de activități, atât individuale, cât și în echipă. De la dulciuri delicioase la faimosul trenuleț al Moșului, cei mici vor avea parte de o experiență de neuitat în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Unul dintre punctele de atracție care va încânta privirile vizitatorilor este roata panoramică, care va fi instalată și în 2023. Aceasta va oferi participanților o perspectivă uluitoare asupra Bucureștiului, împodobit festiv pentru această perioadă specială a anului. Astfel, cei prezenți vor avea oportunitatea de a admira capitala în toată splendoarea sa, contribuind la crearea unei atmosfere magice și de neuitat în inima orașului.

 

Citește și: Când se sărbătorește Sfânta Ecaterina în 2023: Calendar ortodox pentru noiembrie