Când se coc căpșunile, cireșele sau vișinele în România

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 13 mai 2021, 11:09

Căpșunile, cireșele și vișinele din România se vor coace în curând. Urmează perioada fructelor delicioase, care pot fi consumate atât crude, cât și în diferite deserturi.

Vara este la o aruncătură de băț și odată cu sezonul cald, o să apară și delicioasele fructe românești. Căpșunile, cireșele sau vișinile sunt primele care se vor coace. 

Când vom mânca cireșe, căpșuni sau vișine românești 

Mai este puțin până când vara își va intra în drepturi și din punct de vedere al calendarului. Luna iunie este, fără îndoială, luna primelor fructe românești ale sezonului. 

Cireșele, căpșunile și vișinele vor fi vedetele din iunie. Nu degeaba iunie este denumită popular și Cireșar. În această lună, se coc cireșele românești, gustoase și aromate. 

Profitați din plin de dulceața lor, consumați-le ca atare, dar preparați și cât mai multe deserturi cu cireșe. De asemenea, dacă aveți posibilitatea, puneți și la congelator câteva pungi cu aceste fructe. 

Nu uitați, bineînțeles, să faceți și dulceață de cireșe. 

Tot în luna iunie, veți putea mânca pe săturate și căpșuni românești. Acestea încep să apară încă de la jumătatea lunii mai, dar cele mai bune sunt, cu siguranță, cele care se coc în iunie. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Printre fructele lunii iunie se numără și vișinele. ”Surorile” mai acre ale cireșelor sunt perfecte pentru gem, dulceață sau compot. De asemenea, le puteți folosi în deserturi, dar și la prepararea vișinatei. 

Câte calorii au căpșunile, cireșele sau vișinele

Medicii recomandă consumul zilnic de fructe și de preferat este să le mâncați pe cele de sezon. Cu siguranță ați auzit însă pe mult lume spunând că fructele îngrașă. 

Este adevărat că acestea conțin zaharuri naturale, dar au și vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, vă potolesc pofta de dulce. 

Cireșele, de exemplu, sunt fructe care au rol detoxifiant și sunt ideale pentru persoanele care au probleme renale, reumatice sau pentru cele care suferă de constipație sau de gută. 

100 de grame de cireșe aduc 63 de calorii, 1.1

grame de proteine, 0.2 grame de lipide, 16 grame de carbohidrați și 2.1 grame de fibre. 

Căpșunile, în schimb, au 32 de calorii la 100 de grame, 0.9 grame de proteine, 0.3 grame de lipide, 7.7 grame de carbohidrați și 2 grame de fibre.  

Dacă vă plac vișinele, trebuie să știți că 100 de grame din aceste fructe au 50 de calorii, 1 gram de proteine, 0.3

grame de lipide, 12.2 grame de carbohidrați și 1.6 grame de fibre.   

 

Taguri:

Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!