Când se dă ora înapoi în România. Au rămas doar câteva zile până când se trece la ora de iarnă 2022

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 oct 2022, 11:06

Când se dă ora înapoi în România

Sursa: PixaBay

Mai sunt câteva zile până când ora din România se va da înapoi, iar acest lucru va avea loc după echinocțiul de toamnă.

Ora de iarnă va veni peste câteva zile, ora 04:00 va deveni ora 03:00, însă nu știm pentru cât timp, ținând cont de faptul că Parlamentul European a propus renunțarea la schimbarea orei de către țările ce fac parte din Uniunea Europeană.

Citește si: Când trece România la ora de iarnă. Ce efecte are acest lucru asupra corpului nostru

Când se dă ora înapoi anul acesta

Ora de iarnă se face după echinocțiul de toamnă, iar acest eveniment în care Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică, a avut loc la data de 23 septembrie a anului acestuia. Echinocțiul de toamnă reprezintă finalul oficial al sezonului cald, al verii, în această zi, ziua a avut un număr egal de ore cu noaptea, fiind doar două astfel de zile în an.

Ora 04:00 va deveni ora 03:00 în noaptea dintre ultima sâmbătă și duminică, în data de 29 și 30 a lunii octombrie. Ziua de 30 octombrie va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore, cu această schimbare, oamenii vor dormi mai mult cu o oră, deoarece ceasul se va da înapoi cu o oră.

În luna martie va avea loc revenirea la ora de vară, zi în care ceasurile se vor da înainte cu o oră.

Citește si: Ora de iarnă 2022. Când trece România la ora de iarnă în acest an. Ora 4:00 va deveni ora 3:00

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se va renunța la ora de vară/ora de iarnă

În anul 2018, Parlamentul European a propus renunțarea țărilor din Uniunea Europeană la schimbarea orei. Această propunere ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu anul 2019, însă anumite țări europene nu au de acord cu această posibilă implementare.

Comisia a organizat o consultare publică în vara anului 2018, unde peste 4,6 milioane de răspunsuri au fost primate, cele mai multe răspunsuri date asupra unei consultări publice organizate de Comisia Europeană.

Dintre aceste răspunsuri, 84% dintre  cei ce au răspuns au fost în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei.

Statele au avut timp să se gândească dacă doresc să aplice permanent ora de vară sau ora de iarnă, însă pandemia de COVID-19, urmată acum de războiul ce poartă la granițele noastre, dintre Rusia și Ucraina, au împiedicat implementarea schimbării.

Schimbarea orei de către statele membre nu este obligatorie, fiecare stat ce face parte din Uniunea Europeană are libertatea de a decide dacă vor să aibă parte în continuare de o schimbare a orei sau

nu, la nivel național.

Citește si: Când se schimbă ora în România. Efectele pe care trecerea la ora de iarnă 2022 le are asupra organismului

Surse: libertatea.ro, clickpentrufemei.ro 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.