Când se deschid târgurile de Crăciun din Europa? Locuri de poveste pe care nu trebuie să le ratați de sărbători

Autor: Bianca Vidoi

Când se deschid târgurile de Crăciun din Europa

Sursa: freepik

Aproximativ două lună ne despart de cea mai frumoasă perioadă a anului, iar românii caută deja cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Cea mai frumoasă perioadă a anului se apropie, iar marile orașe din Europa se pregătesc pentru a îi uimi pe localnici și vizitatori cu instalații colorate, brazi de Crăciun, dar și târguri de Crăciun. Românii au început deja să caute cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care să le viziteze în anul 2024, iar acesta este perioada în care vor fi deschise.

Când se deschid târgurile de Crăciun din Europa

Temperaturile scad, iar oamenii așteaptă cu nerăbdare să cadă primii fulgi de zăpadă care să ne transpună într-un basm. Două luni ne despart de Crăciun, iar marile orașe din Europa se pregătesc să își pună haina de sărbătoare și să își delecteze vizitatorii și locuitorii cu târgurile de Crăciun organizate. În anul 2024, majoritatea târgurilor de Crăciun din Europa vor fi deschise încă din luna noiembrie, astfel încât oamenii să se bucure cât mai mult timp de peisajele de vis și de spiritul Crăciunului.

Iată când se deschid târgurile de Crăciun din Europa.

Iată lista celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa: 

Zagreb, Croația (30 noiembrie 2024 – 7 ianuarie 2025)

Budapesta, Ungaria (17 noiembrie 2024 – 1 ianuarie 2025)

Munchen, Germania (25 noiembrie – 24 decembrie 2024)

Manchester, Anglia (11 noiembrie – 21 decembrie 2024)

Praga, Cehia (30 noiembrie 2024 – 6 ianuarie 2025)

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Bruxelles, Belgia (25 noiembrie 2024 – 1 ianuarie 2025)

Citește și: 3 filme românești despre Crăciun. Filme despre Crăciun de vizionat în această perioadă a anului

Londra, Anglia (24 noiembrie 2024 – 3 ianuarie 2025)

Amsterdam, Olanda (15 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025)

Dresda, Germania  (27 noiembrie – 24 decembrie 2024)

Roma, Italia (1 decembrie 2024- 6 ianuarie 2025)

Locuri de poveste pe care nu trebuie să le ratați de sărbători

Strasbourg, Franța

Strasbourg a ajuns rapid în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, fiind considerat chiar „Capitala Crăciunului”. Târgul de Crăciun din Strasbourg va începe la data de 27 noiembrie 2024 și va putea fi vizitat până la data de 27 decembrie 2024. Acest târg de Crăciun a fost înființat în anul 1570, fiind astfel considerat unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa.

Piața de la Cathédrale este centrul târgului de Crăciun din Strasbourg, fiind locul în care vizitatorii se pot bucura de preparate speciale gătite de localnici, alături de produse realizate manual, perfecte pentru cadourile de Crăciun. 

Viena, Austria

Târgul de Crăciun din Viena nu poate lipsi de pe această listă, sute de mii de persoane vizitându-l anual datorită eleganței cu care este decorat. Acest târg de Crăciun își deschide porțile pentru vizitatori la data de 16 noiembrie 2024 și poate fi vizitat până pe 4 ianuarie 2025. Iubitorii acestui târg de Crăciun se vor putea bucura de un patinoar în aer liber, dar și nenumărate căsuțe unde se vor găsi produse artizanale, decorațiuni, preparate tradiționale sau băuturi calde, perfecte pentru sezonul rece. 

Köln, Germania

Târgul de Crăciun din Köln se va deschide la data de 18 noiembrie 2024 și va putea fi vizitat până la data de 23 decembrie 2024. În Köln se găsesc mai multe piețe de Crăciun, dintre care cea mai mare se află în centrul orașului. Piața Îngerilor este cea mai cunoscută zonă a târgului de Crăciun, fiind considerată una dintre cele mai speciale și romantice zone, fiind acoperită de sute de lumini sclipitoare suspendate deasupra turiștilor. 

Nikolausdorf sau satul Sfântului Nicolae este un alt punct de interes al târgului de Crăciun din Köln, fiind zona în care este spusă povestea adevăratului Sf. Nick, cu Poarta Hahnen din secolul al XIII-lea care se profilează maiestuos în fundal, potrivit thetimes.ro.