Când se deschide Târgul de Crăciun 2023  în Capitală? Unde urmează să fie acesta amenajat și care este perioada de înscriere a comercianților? Iată programul Târgurilor de Crăciun din țară

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 oct 2023, 11:14

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat când se va deschide Târgul de Crăciun din acest an.

Sursa: pexels.com

Primarul general al Bucureștiului a anunțat când se va deschide Târgul de Crăciun 2023.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat când se va deschide Târgul de Crăciun din acest an, dar și perioada în care comercianții se pot înscrie.

Care este perioada de înscriere a comercianților pentru Târgul de Crăciun 2023?

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, 9 octombrie, că a dat startul perioadei de înscriere a comercianților pentru cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun București.

Acest eveniment tradițional va avea loc în Piața Constituției și se desfășoară în perioada 30 noiembrie- 26 decembrie.

Primarul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, îndemnând operatorii interesați să se înscrie pentru a deveni expozanți la această manifestare festivă, care este oficiala a Capitalei și dedicată sărbătorilor de iarnă.

Nicușor Dan a anunțat pe Facebook că: ”În perioada 30 noiembrie-26 decembrie Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, va organiza în Piața Constituției cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Crăciun Bucureşti.

Invit operatorii interesați să se înscrie pentru a participa ca expozanți la evenimentul oficial al Capitalei dedicat sărbătorilor de iarnă”.

Perioada de înscriere pentru comercianți este între 9 și 23 octombrie 2023, oferindu-le astfel timp suficient pentru a pregăti participarea la Târgul de Crăciun București.

Citește și: Programul târgurilor de Crăciun pe 25 decembrie 2022

Evenimentul are ca obiectiv principal promovarea creației și tradițiilor autentice, în special în contextul sărbătorii Crăciunului. Organizatorii încurajează înscrierea cu produse de meșteșug, obiecte realizate manual și preparate autohtone, în concordanță cu specificul și tema acestui eveniment.

Organizatorii au stabilit o listă de produse care pot fi vândute în cadrul Târgului de Crăciun și au pus la dispoziția comercianților toate condițiile de înscriere necesare, precum și documentele necesare pentru a participa la eveniment.

Târgul de Crăciun din București este unul dintre cele mai așteptate evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă și adună numeroși vizitatori din toată țara, oferindu-le ocazia de a se bucura de atmosfera magică a Crăciunului, de produse tradiționale și suveniruri deosebite.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Această inițiativă a Primăriei Municipiului București, prin intermediul CREART, contribuie la promovarea culturii și meșteșugurilor românești și oferă o platformă pentru comercianți și creatori locali să își expună talentul și produsele într-un cadru festiv

și autentic.

Târgul de Crăciun din București rămâne un punct de atracție important în calendarul de evenimente al Capitalei și este așteptat cu nerăbdare de locuitorii orașului și de turiști în fiecare an.

Citește și: 3 filme românești despre Crăciun. Filme despre Crăciun de vizionat în această perioadă a anului

 

În ce perioadă se deschid Târgurile de Crăciun în țară?

Deși suntem în plin sezon de toamnă, sunt foarte multe persoane care își doresc să afle pe ce dată se vor deschide Târgurile de Crăciun din țară

Târgul de Crăciun din Craiova, care în 2022 a fost considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, își va deschide porțile începând cu data de 17 noiembrie 2023 și va ține până pe data de 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis în perioada 17 noiembrie – 2 ianuarie.

Cel din Brașov poate fi vizitat începând cu data de 30 noiembrie până la data de 8 ianuarie, iar cel din Timișoara va fi deschis în perioada 1 decembrie – 2 ianuarie.