Când se estimează finalul pandemiei? Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

Autor: Madalina Maftei

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul

Sursa: Facebook

Organizația Mondială a Sănătății a estimat când se va sfârși pandemia de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia de coronavirus nu se va sfârși prea curând.

OMS anunță când se va termina pandemia

OMS avertizează că pandemia de coronavirus va mai dura cel puțin un an. Specialiștii trag un semnal de alarmă, după ce, în ultima perioadă, numeroase state se confruntă cu un val masiv al cazurilor de Covid-19. Spre exemplu, în România, în doar 24 de ore au fost înregistrate 17.000

de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 423 de decese, în timp ce la ATI nu mai există niciun loc liber.

Reprezentantul OMS, doctorul Bruce Aylward, trage un semnal de alarmă și spune că pandemia de coronavirus va mai dura cel puțin un an.

”Vă spun că nu suntem în grafic. Trebuie să accelerăm (procesul) sau pandemia va dura cu un an în plus față de cât ar fi fost cazul”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta a precizat că pentru a grăbi procesul de imunizare a făcut apel la țările bogate să le lase pe cele sărace să se aprovizioneze cu vaccinul anti-covid.

Citeste si: Rata de infectare cu coronavirus, în ușoară scădere față de ziua precedentă. Rata de incidență a ajuns la 16,5 cazuri la mia de locuitori

A apărut tulpina Delta Plus-AY.4.2.

În Marea Britanie predomină varianta Delta a coronavirus. Datele oficiale arată că 6% din cazurile au în organism noua variantă Delta Plus-AY.4.2. Specialiștii fac teste în prezent pentru a afla dacă tulpina reprezintă sau nu o amenințare.

”Nu este nimic în comparație cu ceea ce am văzut cu variantele Alpha și Delta, care erau cu 50 până la 60% mai transmisibile. Deci vorbim despre ceva destul de subtil aici și care este în prezent în curs de investigare. Este probabil să fie cu până la 10% mai transmisibil. Este bine că suntem conștienți (de asta – n.r.). Este minunat că avem facilitățile și infrastructura la dispoziție pentru a vedea orice ar putea fi puțin suspect.

În această etapă, aș spune așteaptă și vezi (ce se întâmplă – n.r.), nu te panica. S-ar putea să fie ușor, subtil mai transmisibil, dar nu este ceva absolut dezastruos așa cum am văzut anterior”, a spus profesorul Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al Universității din Londra.

Citeste si: Ce program vor avea magazinele din București după noile măsuri? Certificatul verde, obligatoriu pentru majoritatea activităților