Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun? Multă lume nu știe care este data corectă

Autor: Bianca Vidoi
Care este data la care trebuie să împodobim bradul de Crăciun
Sursa: Unsplash

Bradul de Crăciun reprezintă un element foarte important pentru sărbătorirea Crăciunului, iar aceasta este data la care trebuie împodobit.

O casă românească nu este gata pentru celebrarea Crăciunului dacă nu are un brad de Crăciun împodobit, iar deși unii oameni preferă să îl împodobesc de la începutul lunii decembrie, există o dată la care este bine să împodobim bradul de Crăciun alături de persoanele dragi, iar aceasta îi va surprinde pe români.

Când este bine să împodobim bradul de Crăciun?

Bradul de Crăciun este elementul ce aduse în casele românilor sentimentul de nostalgie și bucurie de care au nevoie pentru sărbătorirea sărbătorilor de iarnă, fiind momentul ideal pentru a petrece mai mult timp alături

de oamenii dragi. Persoanele entuziasmate tind să împodobească bradul de Crăciun mult prea devreme, mai exact de la începutul lunii decembrie, însă există o anumită dată la care este bine să punem de globulețe și beteală.

Există o tradiție de care mulți români au uitat în ultimii ani, iar aceasta face referire la data la care trebuie împodobit bradul de Crăciun, mai exact în Ajun, la data de 24 decembrie.

Acest obicei are rădăcini în Germania, unde se spune că în jurul anului 1000, Sf. Boniface, cel ce a reușit să convertească la creștinism mai mulți germani, a trecut pe lângă un grup de păgâni ce venerau un stejar.

Citește și: Cele mai frumoase modele de unghii pentru Crăciun în 2023

Acesta a fost atât de supărat de venerarea pe care o făceau păgânii, încât a tăiat stejarul, iar în locul acestuia s-a înălțat un frumos brad.

Bradul a fost un miracol pe care Sf. Boniface l-a înțeles ca pe un semn al credinței în Dumnezeu, însă brazii au început să fie decorați abia în secolul al XVI-lea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a asculta tradiția îndeaproape, în vârful bradului de Crăciun este recomandat să punem o stea sau un înger, care să reprezinte îngerii sau steaua de la Bethleem. După aceste moment important, cei mici se vor trezi în dimineața de 25 decembrie cu daruri care să celebreze Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Cum împodobim corect bradul de Crăciun?

Momentul n care împodobim bradul de Crăciun este unul foarte important pentru români, reprezentând câteva ore pe care le trăiți alături de membrii familiei, clipe pe care nu le veți uita niciodată.

Deși bradul poate fi împodobit după plăcerea fiecăruia dintre noi, trebuie să știm că există un mod corect de a împodobi bradul de Crăciun și o ordine în care punem toate ornamentele.

Este de înțeles că primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a începe decorarea bradului de Crăciun este să îl așezăm în casă și să îi așezăm fiecare ramură, dacă este vorba de un brad de Crăciun artificial.

Unii români lasă luminițele la sfârșit, însă pentru a observa unde vreți să puneți ornamentele este recomandat ca luminițele din brad să fie așezate înainte fiecărui glob. Urmează să punem și steaua în vârf, iar deși acest pas este lăsat la sfârșitul împodobirii, este mai bine să o punem la început deoarece poate fi destul de dificil de fixat la final.

Globulețele pot fi de toată mărimile și din orice material sau puteți să optați pentru o anumită temă în care să vă împodobiți bradul, dar este recomandat să așezați ornamentele mai grele spre interiorul bradului, astfel încât greutatea să fie susținută de ramurile bradului. Pentru zonele din marginea ramurii este bine să puneți globulețe sau ornamente care să aibă mult sclipici, astfel încât lumina să se reflecte cât mai frumos.

Beteala începe tot mai des să fie înlocuită cu diferite fundițe sau plante artificiale care să aibă un volum considerabil, însă puteți să alegeți și ghirlande sau chiar să colorați ramurile bradului cu un spray alb care să creeze un strat de zăpadă, potrivit playtech.ro.