Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că, dacă va creşte numărul de persoane infectate la peste 1.000 – 1.200, ”deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive”.
Prim-ministrul a precizat că nu doreşte noi restricţii, dar se vor lua decizii în acest sens, pe plan local sau zonal, în funcţie e riscul epidemiologic.
Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, care este cel mai negru scenariu legat de pandemie care este luat în calcul şi a afirmat: ”Am făcut
Premierul consideră că ” e mult mai simplu să te protejezi, pentru că dacă eşti sănătos poţi să şi munceşti, poţi să te şi distrezi, poţi să duci o viaţă normală, poţi să te bucuri de viaţă”.
Citeste si: Cate cazuri de coronavirus s-au inregistrat, in total, in lume de la inceputul pandemiei
”În momentul în care nu mai eşti sănătos, lucrurile o iau razna. E mult mai simplu să nu laşi garda jos, să nu cedezi niciun moment.
Întrebat despre măsuri de carantinare, premirul a precizat: ”Nu ne dorim să luăm nicio măsură restrictivă. Obiectivul nostru este să nu luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia în primul rând şi activităţile care se derulează.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Premierul a menţionat că pot fi luate şi decizii de închidere a unor firme, dacă devin focare.
”Se poate dispune măsura suspendării temporare a activităţii economice. Am avut astfel de situaţii la Arctic Găeşti, a fost chiar o măsură autoimpusă de managementul companiei. Carantinarea de exemplu, dacă apare într-un sat sau într-un cartier, putem lua măsura carantinării, dar, repet, nu ne dorim să mai impunem nicio restricţie. Din păcate, nu am putut să ne ducem planul de relaxare. România a avut un plan de relaxare foarte bine gândit, am dat drumul gradual din 15 în 15 zile. Din păcate, ne-am confruntat cu această campanie pe care eu nu pot să o înţeleg cum oamnei cu scaun la cap, cu bun simţ, cu pregătire intelectuală pot crede aşa ceva. Părerea mea e că trebuie să vadă cazuri concrete. Nu trebuie să aştepte să se îmbolnăvească cineva apropiat sau doamne fereşte să moară cineva să se trezească. Trebuie să înţeleagă că virusul acesta este periculos şi ucide şi că îmbolnăveşte foarte uşor, se trabsmite foarte uşor şi pune în pericol viaţa”, a mai declarat premierul.
Legea privind carantina intră marţi în vigoare.
Citeste si: "Pregătim noi măsuri"! Anunțul lui Ludovic Orban după numărul record de infectări
Citeste si: S-a descoperit vaccinul izbavitor contra COVID-19? Marea Britanie a achizionat deja 90 de milioane de doze!