Când se impune starea de urgență? Nelu Tătaru a dat toate detaliile

Autor: B.H.
Actualizat: 10 iul 2022, 00:10

Când se impune starea de urgență? Ministrul Nelu Tătaru a ținut să clarifice acest aspect după ce numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut semnificativ.

Când se impune starea de urgență?  După ce România a atins un nou record negativ în ceea ce privește numărul de cazuri noi de coronavirus, în spațiul public s-a vorbit despre instituirea stării de urgență. Ce spune Nelu Tătaru despre această măsură?

Citeste si: Când am putea avea un vaccin împotriva coronavirusului? Ministrul Sănătății a spus când va ajunge vaccinul în România

Când se impune starea de urgență? Nelu Tătaru a dat toate detaliile

România a înregistrat ieri cel mai mare număr de infectări cu coronavirus, mai exact 614 cazuri noi. În acest context, autoritățile caută soluții pentru a ține pe loc răspândirea bolii, motiv pentru care s-a vorbit din nou despre o posibilă stare de urgență. Ministrul Nelu Tătaru a ținut să lămurească lucrurile, precizând în ce condiții președintele poate lua decizia de a declara din nou stare de urgență în România.

"Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată.

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe.", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Se vor redeschide scolile in septembrie? Nelu Tataru: "Avem scenarii, de la cele mai sumbre la cele adaptate"

Nelu Tataru: "Suntem pe a doua panta ascendenta". Cand va scadea numarul de cazuri inregistrate pe zi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, marți, că „suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, marți, că „ suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă”, el precizând că, în prezent, în România,  „avem un număr crescut de cazuri și rămâne să le putem gestiona”.

Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona. Așteptăm trecerea și aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum și conduita izolării la domiciliu după externare.” , a mai spus Nelu Tătaru, la Antena3.

Citeste si: Orban către Tătaru: „Am luat decizia să vă fac o vizită luni”

Citește continuarea aici.