Când se închid școlile din România, în valul patru al pandemiei. Anunțul care îi sperie pe părinți

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 02 aug 2022, 21:10

Școlile s-ar putea închide curând și în Capitală

Sursa: Facebook

Cifrele legate de cazurile noi de coronavirus și de decese sunt din ce în ce mai alarmante, iar decizia ca școlile să fie închise se apropie.

Autoritățile au pus deja la punct un plan pentru ca situația de anul trecut să nu se mai repete. 

Toată lumea știe deja că în localitățile unde incidența cazurilor atinge sau depășește 6 la mia de locuitori se închid școlile. 

Una dintre zonele în care ne apropiem de închiderea școlilor este și Capitala. Rata infectării crește alarmant și în Capitală, luni apropiindu-se de 5 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în țară 5.655 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 2.559 dintre acestea fiind din Capitală. 

Rata de infectare ajunsese luni la 4.95 în Capitală.

Școli închise deja în 54 de localități

În 54 de localități se învață online din pricina cazurilor de Covid 19.

Astăzi s-a trecut deja la scenariul roșu în alte localități, iar numărul celor în care se învață online crește la 54 de la 13 vinerea trecută.

În afară de măsura închiderii școlilor și trecerii în online, în localitățile unde incidența trece de 6 la mie se introduce și carantina de weekend. Astfel, magazinele se închid de vineri de la ora 18:00, iar între orele 20:00 și 05:00 persoanele din aceste localități nu pot circula decât cu o declarație pe propria răspundere în care să se menționeze motivul invocat. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De la măsura restricției circulației fac excepție persoanele care fac dovada vaccinării cu schema completă de peste 10 zile.

Citeste si: Cazurile de COVID-19 au umplut dramatic Spitalul de Boli Infecțioase din Iași! Medicii nu mai reușesc să facă față cazurilor grave de infectări cu COVID-19

Sorin Cîmpeanu vorbea despre închiderea școlilor din Capitală la jumătatea lui octombrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, estima pe 19 septembrie 2021 că școlile s-ar putea închide la jumătatea lui octombrie, însă explozia cazurilor din București ar putea duce la luarea acestei decizii mai devreme.

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online.

Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate”, declara pe 19 septembrie ministrul Educației.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință”, explica Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Peste 1.300 de clase și grupe de grădiniță își suspendă activitatea fizică în București. Copiii vor învăța online de ASTĂZI

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.