Când se închide Transfăgărășanul în 2024. De ce este deschisă șoseaua doar 4 luni pe an?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 aug 2024, 12:56

Transfăgărășanul este considerată una dintre cele mai frumoase șosele din lume, însă este deschisă doar câteva luni pe an.

Transfăgărășanul este al doilea cel mai înalt drum ca înălțime din România, primul fiind Transalpina. Mii de turiști îl traversează în fiecare an, fiind surprinși de frumusețea pe care o oferă la fiecare pas. Curbele din care este formată șoseaua formează un nivel de dificultate ridicat pentru șoferi, motiv pentru care Transfăgărășanul este deschis doar câteva luni pe an. Iată când se închide Transfăgărășanul în 2024.

Când s-ar putea închide Transfăgărășanul în 2024

Transfăgărășanul este deschis aproximativ 4-5 luni pe an, din cauza riscurilor pe care le presupune traseul atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Curbele din care este format reprezintă un plus pentru pasionații de adrenalină, însă și un factor de risc pentru participanții la trafic ce se bucură prea mult de viteză.

De cele mai multe ori, Transfăgărășanul își închide circulația la jumătatea lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, în funcție de vremea de afară.

Temperaturile de anul acesta au fost neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului, astfel este foarte posibil ca închiderea Transfăgărășanului să fie realizată la începutul lunii noiembrie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Anul trecut s-a închis pe data de 6 noiembrie

Data de închidere a șoselei Transfăgărășan diferă de la an la an, în funcție de condițiile meteorologice anunțate, astfel că anul trecut circulația a fost restricționată începând cu data de 6 noiembrie 2023. În anul 2022, circulația pe Transfăgărășan a durat mai mult comparativ cu anul 2023, astfel turiștii s-au putut bucura de peisajele puse la dispoziție de șosea până la data de 17 noiembrie 2022.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii

Deși în ultimii doi ani circulația pe Transfăgărășan s-a închis în luna noiembrie, în anul 2021 aceasta a fost restricționată încă din luna octombrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Data de 25 octombrie 2021 a fost cea în care s-a închis circulația pe Transfăgărășan în urmă cu trei ani, potrivit romaniawow.com

După închiderea drumului se mai poate urca doar până la kilometrul 104

Transfăgărășanul se închide pentru siguranța participanților la trafic, deoarece fenomenele meteorologice pot fi imprevizibile la altitudini ridicate, astfel pot să apară intensificări bruște ale vântului, apariția ceții dense în orice moment al zilei sau precipitații, arată un comunicat al Poliției Române. 

Circulația pe Transfăgărășan este restricționată doar pe anumite sectoare de drum, astfel turiștii pot circula în continuare până la kilometrul 104 sau până la Complexul Turistic Piscul Negru, din direcția sudică, respectiv până

la Cabana Bâlea Cascada, aflată la kilometrul 131, din direcția nordică, potrivit autovit.ro.

 


Robert și Giuly se mențin fermi pe poziții și nu renunță la planul de a pleca împreună acasă, întrucât nu pot trece peste posibilul scenariu în care Patrick ar fi avut o relație cu Bianca Giurcă în afara „Casei iubirii”.