Când se întorc elevii la ore în format fizic? Ce șanse mai există ca școala să fie făcută în bănci

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 aug 2022, 00:40

Când se întorc elevii la ore în format fizic? Ce șanse mai există ca școala să fie făcută în bănci

Sursa: PixaBay

Federația Asociațiilor de Părinți consideră că elevii nu vor mai avea șanse să facă ore în format fizic anul acesta. Situația actuală reprezintă consecințele deciziilor proaste luate în Sănătate și Educație.

Federația Asociațiilor de Părinți declară că elevii vor continua școala în format online de la 8 noiembrie, atunci când va lua sfârșit vacanța forțată.

Privind situația actuală, Federația Asociațiilor de Părinți consideră că revenirea fizică la școală va fi posibilă din 3 ianuarie 2022.

Ce șanse mai au elevii să revină la școală în bănci?

În cazul în care incidența cazurilor de infectări scade, elevii s-ar putea întoarce la școală în format fizic. Totuși, situația pandemică poate lua o întorsătură urâtă, astfel că un regim fizic permanent nu poate fi asigurat.

Școlile și grădinițele se deschid doar după ce incidența scade sub șase la mie
[Sursa: PixaBay]

Școlile și grădinițele se vor redeschide doar când incidența cazurilor de COVID-19 va ajunge sub pragul de șase la mia de locuitori, conform programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, care a fost depus în Parlament.

Documentul prevede ca o posibilă redeschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății".

Citeste si: Când vor reveni elevii la școală în noiembrie 2021? Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Reprezentanții Elevilor și Asociațiile de Părinți declară că autoritățile sunt de vină pentru dezastrul care există în sănătate, dar și cel care există în educație. Anul trecut, școlile au funcționat cu mai multe măsuri de protecție decât sunt acum existente, în acest an școlar.

Citeste si: Ministrul Educației, despre ”dezastrul” din învățământul online: ”N-avem nici conectivitate, nici echipamente şi nici toţi profesorii formaţi pentru online” La ce soluție s-a gândit Sorin Cîmpeanu

Părinții spun că anul acesta, în școli, nu s-au regăsit măștile de protecție și testele pentru depistarea virusului COVID-19. Încă nu se știe când vor fi trimise în unitățile de învățământ testele și dacă vor ajunge în toate școlile.

O atenționare a fost primită și la organizația Salvați Copiii, care se ocupă de programele de educație. Reprezentații organizației spun că elevii nu mai țin minte nici măcar ce au învățat înainte, iar situația devine din ce în ce mai grea pentru copiii care provin din medii defavorizate sau care nu își permit dispozitive care să facă posibilă participarea la cursurile online.