Sorin Cîmpeanu este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației. Cîmpeanu a fost audiat astăzi în comisiile Parlamentului, primind aviz pozitiv pentru preluarea funcției.
Sorin Cîmpeanu a discutat la audieri despre redeschiderea școlilor și s-a arătat un susținător al școlii față în față. Câmpeanu a subliniat însă că nu va lua decizia redeschiderii școlilor până când situația epidemiologică nu va permite acest lucru.
„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal.
Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică.
Sorin Cîmpeanu, aviz pozitiv
Sorin Cîmpeanu a primit astăzi aviz pozitiv la audierile din Parlament. Au fost 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.
Cîmpeanu a promis că, în cazul în care nu reușește să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le are, va ceda funcția de ministru al Educației în favoarea unui alt om politic.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cîmpeanu, care a mai fost ministru al Educației într-unul dintre guvernele conduse de Victor Ponta, a salutat decizia guvernului anterior de a crește busele pentru elevi și studenți.
„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună.
Noua coaliție de guvernare PNL-USR Plus-UDMR a ajuns la un consens în vederea formării noului guvern, propunerea de premier fiind Florin Cîțu, de la PNL. Cîțu a și fost nominalizat de către președintele Klaus Iohannis pentru această funcție.
Potrivit înțelegerii dintre cele trei partide care vor guverna în următorii 4 ani, 9 dintre portofoliile de miniștri vor reveni PNL, 6 vor reveni USR-Plus, iar 3 UDMR.
Vicepremieri vor fi, cel mai probabil, Dan Barna (USR-Plus) și Hunor Kelemen (UDMR). Șeful Camerei Deputaților va fi fostul premier Ludovic Orban, în timp ce șeful Senatului va fi Anca Dragu (USR-Plus).Citeste si: Se redeschid şcolile? Ce au hotărât autorităţile