Când se redeschide Transalpina în 2023?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 apr 2023, 16:59

Când se redeschide Transalpina în 2023?

Sursa: Facebook Transalpina

Transalpina este cel mai înalt drum rutier de la noi din țară, iar în această perioadă a anului, acesta este închis din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Transalpina s-a închis la începutul lunii noiembrie 2022 din cauza condițiilor meteo, iar pasionații de adrenalină așteaptă cu nerăbdare să se redeschidă șoseaua. 

Citește și: Când se redeschide Transfăgărășanul în 2023?

Când se redeschide Transalpina în 2023?

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din țara noastră, iar acesta este închis timp de aproximativ 8-9 luni pe an, în funcție de condițiile meteorologice.

Transalpina s-a închis la începutul lunii noiembrie 2022, vremea și temperaturile scăzute cauzând mai multe riscuri ale condițiilor meteorologice nefavorabile, precum avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren, ce pot deveni periculoase.

Translapina este cel mai înalt drum din România, atingând 2145 de metrii în Pasul Urdele, iar acesta se deschide în jurul lunii iunie, iar dacă temperaturile vor crește, iar zăpada se va topi, există șanse ca pasionații de adrenalină să poată circula pe numeroasele serpentine pe care traseul le prezintă chiar la jumătatea lunii mai 2023.

Transalpina este o șosea cunoscută pentru înălțimea ei, iar aceasta are o lungime totală de 148 de kilometri, șoseaua unind localitățile Novaci și Sebeș. 

Această șosea s-a deschis în anumite zone, mai exact între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, însă există anumite restricții. Pe drumul naţional 67 C, circulația este permisă numai în intervalul orar 8:00-20:00, maşinile mai mari de 7, 5 tone nu pot merge pe această şosea, iar viteza maximă de deplasare este de 30 de kilometri pe oră. 

Citește și: Când se redeschide Transalpina și Transfăgărașanul în 2023?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce semnificație are numele Transalpina?

Transalpina vine din limba latină și înseamnă „țara de dincolo de munți” și este supranumit „Drumul Regelui” pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1935, l-a inaugurat parcurgându-l el însuși împreună cu familia regală. Acest drum este însoțit și de o legendă locală ce spune că la sfârșitul secolului XVIII, începutul secolului XIX, fiecare familie de localnici a participat la construirea unei porțiuni din acest drum, în funcție de posibilităţile fizice şi financiare ale sale. 

Însă alte persoane spun că Transalpina a fost construită şi pietruită de germani în timpul primului război mondial, din rațiuni militare, însă a fost foarte puțin folosită. Acest drum a fost reabilitat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece germanii foloseau șoseaua Transalpina din motive militare.

Citește și: CNAIR vrea să modernizeze Transfăgărășanul. Drumul ar putea fi ținut deschis timp de mai multe săptămâni

Sursa: transalpina.bzi

 

 

 

 

Taguri:

În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.