Când se redeschide Transalpina și Transfăgărașanul în 2023?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 ian 2024, 12:40

Când se redeschide Transalpina și Transfăgărașanul în 2023?

Sursa: PixaBay

Transalpina și Transăgărășanul sunt închise în acest moment din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, dar iată când se vor redeschide cele două șosele.

Transăgărășanul și Transalpina sunt două șosele ce au devenit atracții turistice pentru persoanele dornici de adrenalină, care preferă să conducă cu viteză pe numeroasele serpentine de pe traseu. Iată când se redeschide Transalpina și Transfăgărașanul în 2023.

Citește și: CNAIR vrea să modernizeze Transfăgărășanul. Drumul ar putea fi ținut deschis timp de mai multe săptămâni

Când se redeschide Transalpina în 2023?

Transalpina s-a închis la începutul lunii noiembrie 2022 și în mod normal, acesta este închis din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile până în luna iunie, aproximativ 8 luni. Transalpina se redeschide în anul 2023 în luna iunie, însă data exactă nu a fost anunțată încă, date fiind temperaturile ce au scăzut în ultima perioadă a anului. 

Transalpina este cel mai înalt drum din România, fiind mai înalt și decât Transfăgărășan, atingând 2145 de metrii în Pasul Urdele.

Acest drum se va deschide după ce toată zăpada este topită, acest lucru întâmplându-se și în prima lună a verii. În cazul în care temperaturile vor crește, iar primăvara își va intra în rol, Transalpina se poate redeschide la jumătatea lunii mai a anului 2023 pentru pasionații de adrenalină sau de peisaje turistice incredibile.

Citește și: Ce amendă au primit turiștii care au mers la cabana de pe Transfăgărășan, deși era închisă din noiembrie. Aceștia au cerut ajutorul abia după a doua avalanșă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2023?

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 de metri la Bâlea Lac. Transfăgărășanul are în total 5 tuneluri, cel mai lung fiind localizat la Lacul Balea, având 884 de metri. 

Acest drum este închis mai mult de jumătate din an, din cauza riscurilor pe care le prezintă condițiile meteorologice nefavorabile, precum avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren, ce pot pune în pericol viața turiștilor. În cele patru luni ale anilor, autoritățile nu sunt mai liniștite, viteza cu care oamenii aleg să circule pe acest drum, dar și pe Transalpina, poate deveni periculoasă, dar și fatală.

Citește și: Crima socanta pe Transfagarasan! O profesoara a fost ucisa, iar trupul ei a fost abandonat pe marginea drumului

Sursa: romaniawow.com

 

 

 

Taguri: