Cand se revine la starea de urgenta in Romania: anuntul oficial facut de Nelu Tataru

Autor: B.M.
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Stare de urgenta in Romania: Nelu Tataru a dezvaluit cand s-ar putea reveni la masurile de izolare.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres in ce conditii ar putea fi reinstituita stare de urgenta in Romania. Astfel, oficialul a declarat ca masura va fi impusa in cazul in care se vor inregistra un numar de 10.000 de cazuri in 4- 5 zile.

De asemenea, Nelu Tataru nu a exclus varianta carantinarii unor orase intregi in cazul in care numarul de cazuri va exploda in perioada urmatoare.

Declaratiile lui Nelu Tataru vin pe fondul cresterii accentuate a numarului de cazuri de coronavirus in Romania: in data de 9 iulie s-a ajuns la cifra de 614 cazuri noi, cele mai multe de la inceputul pandemiei.

Stare de urgenta in Romania: declaratiile lui Nelu Tataru

"Nu instituim stare de urgenta doar pentru doua zile in care am avut un numar crescut de cazuri de peste 500.

Instituim acea stare de urgenta, care este apanajul presedintelui, in contextul in care avem o perioada cu transmitere accentuata, la un moment dat, o crestere a numarului de cazuri exponential, poate si dublari de la o zi la alta, intr-un context in care transmiterea comunitara este accentuata. (…)

"Altceva e sa apara zece mii de cazuri intr-o saptamana- jumatate, doua si alta e sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile.

Atunci este impunerea unei stari de urgenta. În conditiile in care avem aceste zece mii de cazuri in trei-patru zile la nivelul intregii tari se impune stare de urgenta, cand avem aceste zece mii de cazuri in trei orase diferite atunci carantinam acele orase”, a declarat ministrul Sanatatii Nelu Tataru, pentru Agerpres.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce spune Nelu Tataru despre cresterile din ultimele zile

In acelasi interviu Nelu Tataru a tinut sa sublinieze ca Romania nu a depasit inca primul val al pandemiei si avertizeaza asupa nerespectarii regulilor de distantare sociala.

"De patru saptamani a urmat o crestere usoara, progresiva, pe care ne-am asumat-o in contextul acestor relaxari, dar nu era numai partea noastra, este si partea de colaborare a celorlalti.

O data cu nerespectarea unor reguli am putut vedea si o transmitere comunitara accentuata. Acele aglomerari urbane, ca a fost litoral, ca a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou numar de cazuri. O crestere care a fost progresiva accelerata in ultimele doua saptamani", a declarat Nelu Tataru.

Revenirea la stare de urgenta: ce spune presedintele Klaus Iohannis

Revenire la stare de urgenta: presedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul ca, daca numarul de cazuri continua sa creasca, se pot reintroduce noi restrictii pentru romani.

"Am vazut ca majoritatea tarilor care au inceput masurile de relaxare a crescut numarul de persoane infectate. Nu imi doresc sa reintroduce restrictii, dar daca numarul de cazuri creste in continuare, atunci probabil Comitetul National va incepe sa propuna masuri restrictive. Romanii in cea mai mare parte au reactionat foarte bine. Din pacate, sunt si exemple negative, si persoane simple si persoane titrate, care nu au inteles nimic din toata situatia", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.