Când se termină pandemia de COVID-19! Varianta Omicron ar veni cu finalul valurilor de infectări

Author: Lavinia Medrea

Când se termină pandemia de COVID-19! Varianta Omicron ar veni cu finalul valurilor de infectări

Sursa: PixaBay

Pentru că varianta Omicron a virusului COVID-19 este mult mai puțin contagioasă și mai ușoară decât tulpina Delta, medicii sud-africani au anunțat că pandemia ar putea lua sfârșit.

În toată lumea, numărul de cazuri și de internări în spital este mult mai mic față de timpurile în care erau predominante tulpinile anterioare, lucru care ar putea aduce finalul acestei pandemii. Cu toate că autoritățile se pregăteau ca tulpina Omicron să facă ravagii, de fapt, s-a lăsat cu infectări multe și spitalizări puține. 

Pandemia de COVID-19 ar putea lua sfârșit foarte curând

„Cred că în valul al patrulea am văzut o situaţie cu totul diferită. Am văzut o variantă mult mai uşoară şi mai moderată de COVID-19. La nivel global, trebuie să găsim un echilibru, adică o soluţie prin care societatea să funcţioneze din nou normal.”, a declarat dr. Richard Friedland, de la Group CEO, Netcare.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății susține ridicarea restricțiilor și recomandă eliminarea obligativității prezentării certificatului verde

O altă veste bună este că, potrivit studiilor făcute de oamenii de știință din Africa de Sud, persoanele care s-au infectat și recuperat după varianta Omicron au dezvoltat anticorpi care îi vor proteja împotriva variantei Delta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Se răspândeşte foarte rapid, dar nu provoacă o formă gravă a bolii.

Sunt şanse bune să fim tot aici şi să disecăm o altă tulpină de COVID. Poate că virusul ăsta o să ne surprindă iar. Dar, după mine, ştim mai multe despre acest virus decât ştiam în urmă cu un an. Şi peste încă un an o să fim şi mai bine pregătiţi.

Citeste si: Școlile vor primi de săptămâna viitoare 10 milioane de teste de salivă! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Este probabil ca Omicron să elimine Delta”, a declarat virusologul Alex Sigal.

„Am atins un punct critic şi nu mai avem locuri în spital sau în saloanele de urgenţă şi nu putem primi pacienţi noi. Asta ne-a pus în situaţia să trimitem ambulanţele către alte spitale”, a precizat dr. Robert Jansen.

În Marea Britanie s-a înregistrat un număr mare de infectări, dar autorităţile nu s-au speriat, ci au luat decizia de a scoate restricţiile.

În Irlanda se va aplica aceeași metodă, astfel că se vor ridica restricțiile și se va scoate certificatul verde.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.