Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Anunţul ministrului Sănătății

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 21 sep 2022, 00:00

Rafila a anunțt când se va cere certificatul Covid la locul de muncă.

Alexandru Rafila a anunțat condițiile în care firmele vor trebui să introducă certificatul Covid la locul de muncă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat cu reprezentanți ai companiilor și cu oamenii de afaceri cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru a preîntâmpina un nou val al pandemiei de coronavirus, despre certificatul Covid și voucherele gratuite pentru testarea angajaților la locul de muncă.

Citeste si: Când se va impune certificatul verde la locul de muncă. Angajații vor primi vouchere pentru testare. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă

 Alexandru Rafila a anunţat că luni, 20 decembrie, a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri privind „necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potenţial val pandemic”.

„În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei”
, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reprezentanţii companiilor au discutat cu Alexandru Rafila despre soluţiile pentru asigurarea continuităţii activităţii economice.

Citeste si: Formularul de Localizare a Pasagerilor, obligatoriu începând de astăzi, 20 decembrie. Cum arată și ce informații trebuie să conțină

De asemenea, au vorbit și despre impunerea certificatului Covid la muncă şi despre voucherele de testare a angajaților.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidenţa cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

Totodată, Florin Cîţu de declarat că a primit „mai multe variante” privind proiectul implementării certificatului verde Covid la locul de muncă. Proiectele

sunt propuse de prim-ministru sau de partenerii din coaliţia de guvernare, însă, acestea nu au fost prezentate în coaliţia de guvernare. Preşedintele PNL susţine că este nevoie de o reglementare legislativă în această privinţă.