Când se va face plata pensiilor în luna iunie 2023? Poșta Română a încheiat o convenție în care sunt stipulați foarte clar termenii de plată și de distribuire a pensiilor

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 mar 2024, 21:20

În luna iunie românii au parte de o minivacanță de 5 zile, lucru care ar putea să dea peste cap livrarea pensiilor de către Poșta Română.

Sursa: pixabay.com

În luna iunie românii au parte de o minivacanță de 5 zile, lucru care ar putea să dea peste cap livrarea pensiilor de către Poșta Română.

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii le dă bătăi de cap pensionarilor, care își fac probleme în ceea ce privește încasarea pensiilor. În acest context, liderul CNPP, Daniel Baciu, a oferit explicații legate de acest aspect.

Când urmează să fie livrate pensiile în iunie ținând cont de minivacanța de Rusalii?

Șeful CNPP, Daniel Baciu, a declarant că pensiile românilor nu vor avea întârzieri în luna iunie.

Aceste declarații vin în contextual în care, în iunie, are loc minivacanța de 1 iunie și Rusalii.

Acesta a explicat că a explicat că instituția pe care o conduce și Poșta Română a încheiat o convenție în care sunt stipulați foarte clar termenii de plată și de distribuire a pensiilor.

De asemenea, acesta a subliniat că distribuția pensiilor va începe pe 2 iunie pentru beneficiarii care au ales ca plata să fie prin mandat poștal.

Totodată, CNPP va vira primele tranșe de bani încă de la sfârșitul lunii mai.

Citește și: Cine sunt bugetarii care vor primi salarii mai mari de la 1 iunie 2023. Sindicaliștii au anunțat că vor începe un protest de proporții

Pensiile vor fi livrate începând cu data de 2 iunie

Daniel Baciu a declarant că: „Noi avem convenție încheiată între CNPP și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe sa distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 sa intram program normal.

Noi, primele transe de bani le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”.

Marius Budăi a asigurat că nu vor fi întârzieri la livrarea pensiilor

Ministrului Muncii, Marius Budăi, a încercat să îi liniștească pe români, susținând că nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat în luna iunie 2023.

Acesta a declarat că: „Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…). Da (n.red. poștașii muncesc și în vinerea din punte). Nu va exista nicio zi de întârziere”.

Citește și: Fondul de pensii facultative a crescut, la finalul lunii aprilie, cu 17,35% comparativ cu nivelul înregistrat în aprilie 2022

Marius Budă, cu câteva zile în urmă, a oferit explicații despre noua lege a pensiilor și modalitatea în care vor fi afectate pensiile militarilor și angajaților MAI.

Astfel, Marius Budăi a transmis vești încurajatoarea și a subliniat că „pensiile aflate în plată nu vor scădea”.

„Pensiile aflate în plată nu vor scădea, că nu au cum să scadă. Vorbim doar de acele pensii care depășesc salariul aflat în activitate şi acelea care nu afectează partea de contributivitate, lucru care este deja în proiectul de lege propus de Guvern şi trimis în Parlament”, a mai declarant ministrul.

sursă: capital.ro