Când se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Nu am văzut niciun efort semnificativ din partea Rusiei de a pune capăt prin diplomație”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 dec 2022, 02:25

Când se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Nu am văzut niciun efort semnificativ din partea Rusiei de a pune capăt prin diplomație”

Sursa: Twitter

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a acuzat recent Rusia pentru că nu face eforturi semnificative în negocierile pentru oprirea războiului ruso-ucrainean.

Antony Blinken a mai declarat că SUA respectă Ucraina  „pentru că a rămas la masa negocierilor în timp ce aceasta este bombardată în orice moment”, conform unor informații transmise de afp.com.

Rusia nu dă semne că ar vrea să încheie războiul prin diplomație

Rusia nu dă semne că ar vrea să încheie războiul prin diplomație
[Sursa: Twitter]

„Pe de o parte, salutăm Ucraina pentru că a rămas la masa negocierilor în timp ce aceasta este bombardată în orice moment şi, pe de altă parte, nu am văzut niciun efort semnificativ din partea Rusiei de a pune capăt, prin diplomaţie, războiului pe care îl duce”, a specificat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Pe lângă asta, secretarul de stat american a mai precizat că este de acord cu preşedintele Joe Biden când vine vorba despre faptul că au fost comise crime de război în Ucraina de către Vladimir Putin. În aceste momente, experții americani documentează și evaluează posibilele crime de război comise de Rusia.

Citeste si: Când va ataca Rusia teritoriul NATO! Volodimir Zelenski: „E doar o chestiune de timp”

De asemenea, liderul Rusiei a spus miercuri că aceste sancțiuni reprezintă un răgaz pentru companiile ruse, care pot să opereze liniștite, acum, în Crimeea, precizând că, anterior, acestea se temeau de sancțiuni.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Marile companii ruse, care se temeau de sancţiuni, nu mai au acum de ce să se teamă. Ele pot să vină liniştite în peninsulă, în special băncile, şi să lucreze activ în regiune”, a declarat Vladimir Putin, care a mai apreciat că  „restricțiile adoptate împotriva Rusiei creează numeroase probleme, însă asta nu e totul, pentru că ele deschid de asemenea noi posibilităţi”.

În urma sancțiunilor impuse de către Occident, după de Rusia a invadat Ucraina, economia acestaia a căzut destul de puternic, având în vedere că aceste sancțiuni au înghețat o parte din sistemul bancar şi financiar al Rusiei şi au dus la o prăbuşire a rublei, dar și la o mărire a inflaţiei.

Citeste si: Care sunt șansele ca Vladimir Putin să amenințe Occidentul cu arme nucleare dacă mai oferă ajutor Ucrainei: „Rusia probabil că se va baza din ce în ce mai mult pe descurajarea sa nucleară”

În plus, Occidentul a îngheţat și o parte a rezervelor ruse pe care le are în străinătate, de aproximativ 300 de miliarde de dolari, ceea ce mărește riscul unei imposibilități de plată a Rusiei, privată de resurse pentru a-şi rambursa datoriile străine.

În acest sens, Vladimir Putin a promis că va mări venitul minim al funcționarilor și pensiile, dar va scoate și obstacolele administrative din calea afacerilor.