Este important ca la scurt timp după ce folosim instalația termică pe parcursul iernii să facem o aerisire a caloriferelor, astfel încât acestea să funcționeze cât mai bine, iar acest lucru poate fi realizat fără ajutorul unui instalator.
Citește și: Cum să-ţi îngrijeşti plantele din interior în perioadele cu temperaturi scăzute. 5 sfaturi de la specialişti
Când trebuie să-ți aerisești caloriferele
Aerisirea caloriferelor trebuie să fie realizată anual înainte de sezonul rece, însă este foarte important ca aceasta să fie realizată la scurt timp după ce am început să folosim instalația termică. În cazul în care această aerisire nu a avut loc la începutul sezonului rece, atunci o putem realiza atunci când ne dăm seama că acestea nu mai funcționează corespunzător.
Ne putem da seama că trebuie să aerisim caloriferele atunci când acestea se încălzesc parțial, mai exact atunci când există porțiuni care sunt reci atunci când pornim instalația termică.
În cazul în care ne aflăm în una din cele trei situații, atunci este esențial să aerisim caloriferele pentru o mai bună funcționare a acestora pe parcursul iernii.
Chiar dacă nu observăm aceste probleme este necesar să aerisim caloriferele la începutul sezonului rece deoarece pe timpul verii, apa din instalația de încălzire poate să se piardă prin îmbinări, iar în locul acesteia să rămână aer.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Cum putem reduce facturile la curent și gaze? Trucurile pe care trebuie să le cunoaștem
Cum se face aerisirea caloriferelor
Este foarte important ca atunci când începem procesul de aerisire a caloriferelor să avem în casă câteva instrumente necesare, precum șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor și un vas în care să punem apa din calorifere.
Urmează să oprim robineții tur și retur, astfel încât să nu crească presiunea în calorifer și să oprim alimentarea cu apă a caloriferelor. Sub ștuțul aerisitorului trebuie să poziționăm un vas în care să curgă apa din calorifer atunci când realizăm aerisirea, după care deschidem robinetul de aerisire.
Este momentul să deschidem treptat și robinetul de retur, atunci când apa începe să curgă cu aer, iar atunci când apa curge lin știm că am eliminat tot aerul din interiorul caloriferului. Ultimul pas în aerisirea caloriferului este închiderea robinetului de aerisire, după care putem să testăm dacă instalația termică funcționează în stare perfectă.
Citește și: ANRE a stabilit: plata facturilor la gaze naturale se va putea face eșalonat