Când sunt Rusaliile 2022. Rugăciunea aducătoare de bunăstare și liniște în casă care se rostește în ziua de Rusalii

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 06 iun 2022, 13:18

Rugăciune Rusalii 2022

Sursa: PixaBay

Când sunt Rusaliile 2022. Rugăciunea aducătoare de bunăstare și liniște în casă care se rostește în ziua de Rusalii de către creștinii ortodocși.

Sărbătorite în fiecare an la 50 de zile după Paște, anul acesta zilele de duminică – 12 iunie 2022 și luni- 13 iunie 2022 reprezintă datele când sunt Rusaliile 2022.  

Când sunt Rusaliile în 2022 

Și anul acesta, ca în fiecare an, creștinii ortodocși prăznuiesc sărbătoarea sfântă a Rusaliilor la 50 de zile după Paște. Pentru anul 2022, zilele de duminică- 12 iunie și luni-13 iunie reprezintă datele când sunt Rusaliile 2022.   

Data când sunt Rusaliile 2022 mai este este cunoscută si sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh și marcheaza coborârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor Mântuitorului Iisus Hristos. 

Rusaliile pe care le sărbătorim an de an (12-13 iunie data când sunt Rusaliile 2022) reprezintă un moment privilegiat al existenței noastre, în care vedem însuși rostul calendarului liturgic, care este orientat în întregime de la venirea lui Iisus, către venirea Duhului Sfânt.

Pogorârea Duhului Sfânt este atât efectul întrupării Mântuitorului, cât și sensul profund, substanța însăși a Sfintei Euharistii, taină pentru care suntem și astăzi aici împreună. Căci Taina Sfintei Euharistii nu este altceva decât darul, permanența și reînnoirea Duhului Sfânt în viața noastră, în adâncul sufletului fiecăruia dintre noi, în comunitatea noastră, sub adumbrirea Căruia suntem cu toții chemați să trăim.

Așadar, astăzi, Domnul Își ține promisiunea și trimite din înălțimi pe Sfântul Duh, Care de la Tatăl purcede, pogorând asupra apostolilor.

Astfel, acest eveniment este o împlinire, dar și un început. O nouă cale se deschide sfinților apostoli și prin ei o viață nouă pentru toți cei care, prin Duhul Sfânt, intră în comuniunea Bisericii, în viața Duhului la data când sunt Rusaliile 2022. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Moșii de vară 2022. Când are loc loc pomenirea morților și ce e bine să dai de pomană în ziua Moșilor de vară

Rugăciunea aducătoare de bunăstare și liniște în casă care se rostește de Rusalii 

Rugăciunea aducătoare de bunăstare și liniște în casă care se rostește la data când sunt Rusaliile 2022

„Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru.

Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda; îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua

şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Citeste si: Rusalii 2022. Când pică Rusaliile anul acesta. Când sărbătoresc românii Rusaliile și care este semnificația acestei sărbători

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci. Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!„ 

Aceasta este rugăciunea care se rostește la data când sunt Rusaliile 2022.

Sursă: doxologia.ro

 

Taguri: