Această schimbare se produce în conformitate cu reglementările temporale adoptate de conducerea țării noastre, întrucât această decizie aparține fiecărei țări în parte, neexistând niciun fel de obligativitate în acest sens.
În ciuda faptului că au existat anumite discuții potrivit cărora România ar trebui să renunțe la acest obicei, iată că trecerea la ora de vară va avea loc și anul acesta. În ultima duminică a lunii, mai exact pe data de 31 martie, ora 3.00
De cele mai multe ori, schimbarea de la ora de iarnă la ora de vară vine la pachet cu o serie de efecte pe care unii oameni le resimt mai puternic. Printre aceste efecte se numără: stări de oboseală, tulburări ale somnului, stări de stres, dereglarea programului, senzația de foame sau stări de irascibilitate.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Pentru a trece mai ușor peste aceste stări, este foarte important să ținem cont de următoarele aspecte: să ne acordăm o perioadă de relaxare, timp suficient pentru a ne adapta la noul fus orar, un număr minim de ore de somn, ținerea stării de sănătate sub control, menținerea echilibrului emoțional, dar și asigurarea necesarului minim de energie.