Când va fi lună plină în iunie 2021

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 25 iul 2022, 11:10

Luna plină reprezintă momentul în care astrul este complet luminat de Soare. Noi vă spunem când va avea loc acest fenomen în luna iunie 2021.

În fiecare lună calendaristică, Luna are mai multe faze, după cum urmează: luna nouă, primul pătrar, luna plină și ultimul pătrar. Dintre toate acestea, luna plină este cel mai admirată de către oameni. De-a lungul timpului, acest fenomen a fost asociat cu multe evenimente negative. 

Lună plină în iunie 2021

Cu toții am văzut luna plină, dar puțină lume știe, cu exactitate, ce înseamnă, de fapt, acest fenoment.

Luna plină reprezintă momentul în care, de pe Pământ, acest astru se vede luminat în totalitate de Soare. 

Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca Luna să se afle în opoziție cu Soarele. Asta înseamnă că Pământul se situează pe linia care unește Soarele cu Luna. 

Acest astru are 4 faze în fiecare lună din calendar: 

  • luna nouă, care reprezintă momentul în care Luna se află între Pământ și Soare
  • primul pătrar, momentul în care Luna începe să crească
  • luna plină, perioada de apogeu a acestui astru
  • ultimul pătrar, care înseamnă că Luna începe să se retragă

Pentru astronomi, Luna Plină nu este deloc un fenomen plăcut, în sensul că în această perioadă, astrul nu poate fi observat așa cum trebuie din cauza faptului că este luminat din față. 

În plus, din cauză că Luna strălucește prea tare, astronomii nu pot observa nici alte corpuri cerești. Un eveniment impresionant este însă eclipsa de lună. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În acel moment, Luna devine roșcată și se pot observa toate fazele lunii în aceeași seară. Eclipsa de Lună are loc însă numai atunci când astrul întâlnește ecliptica și asta se poate întâmpla doar în timp ce este lună plină. 

Haideți să vedem care sunt fazele lunii în iunie 2021 și când vom vedea luna plină:

  • 1 iunie- 4 iunie, ultimul pătrar
  • 5 iunie- 8 iunie, lună în descreștere
  • 9 iunie- 12 iunie, lună nouă
  • 13 iunie- 15 iunie, lună în creștere
  • 16 iunie- 19 iunie, primul pătrar
  • 20 iunie- 23 iunie, lună în creștere
  • 24 iunie- 26 iunie, lună plină
  • 27 iunie- 30 iunie, lună în descreștere 

Superstiții legate de luna plină

De-a lungul timpului, oamenii au asociat luna plină cu diferite evenimente negative, cum ar fi crime, sinucideri, accidente, dezastre naturale, vrăjitorii și farmece sau chiar cu apariția vârcolacilor. 

Oamenii cred că atunci când este lună plină, pericolul pândește la orice pas, iar respectivele nopți par extrem de înfricoșătoare. De aici au luat naștere și diferite legende și au apărut mai multe superstiții legate de luna plină. 

Se spune că atunci când este lună plină, strigoii se plimbă liberi pe pământ și îi duc pe oameni spre moarte. De asemenea, se crede că oamenii care sunt bolnavi nu trebuie să se uite la luna plină, pentru că nu se vor mai face bine. 

Grecii antici erau convinși că tinerii care se căsătoreau atunci când era lună plină aveau noroc în căsnicie.

Copiii care se nasc într-o astfel de noapte sunt sănătoși și vor avea o viață fericită. 

O altă superstiție spune că nu este bine să te cerți cu cineva când e lună plină, pentru că vă veți dușmăni pentru toată viața. 

De asemenea, este ideal să închei relații în această perioadă sau să începi unele noi. Se mai crede că vrăjitoarele fac farmece de iubire când e lună plină.

Dacă este lună plină de Crăciun, va urma un an plin de ghinioane. 

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?