Când va fi virată ultima tranșă de vouchere sociale din 2023. Persoanele vulnerabile se pot bucura de o masă caldă de sărbători

Author: Diana Bostan
Actualizat: 06 dec 2023, 21:30

Tichete sociale 2023

Sursa: Pixabay

Sărbătorile de iarnă vin cu vești bune pentru beneficiarii de ajutoare sociale din România. Tichetele sociale vor fi acordate prompt pentru a permite achiziționarea bunurilor necesare în perioada Crăciunului.

În a doua parte a anului 2022, a fost lansat programul „Sprijin pentru România”, iar acesta s-a continuat și în anul curent. Persoanele vulnerabile vor avea ce pune pe masa de sărbători, ultima tranșă fiind virată în această lună.

Când va fi virată ultima tranșă de vouchere sociale din 2023

Inițiativa ”Sprijin pentru România” are ca scop ajutorarea persoanelor cu venituri reduse, inclusiv pensionarii cu pensii mici.

Aceștia vor putea beneficia de o sumă de 250 de lei o dată la două luni, suma ce este transferată pe cardurile speciale primite prin Poșta Română.

Românii vulnerabili au beneficiat de acest ajutor în lunile februarie, aprilie, iunie, august și octombrie 2023. Potrivit ultimului anunț făcut de către guvernanți, ultima tranșă va fi virată în luna decembrie, pe data de 15. Vestea este una care îi bucură pe români dat fiind faptul că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, iar aceștia vor avea acum un mic ajutor în achiziționarea produselor pentru masa de Crăciun și

de revelion.

Citește și: Ce se întâmplă cu prețurile la energie în anul 2024. Anunțul făcut de ministrul Energiei despre plafonarea tarifelor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Începând cu anul trecut, cetățenii români au început să beneficieze de sprijin financiar oferit de către stat în perioada sărbătorilor.

Aceste fonduri sunt destinate în special persoanelor aflate în dificultate financiară.

Mai exact, în preajma Crăciunului, persoanele în vârstă și cei cu venituri reduse vor primi sume de bani pe cardurile destinate achiziționării de alimente și pentru asigurarea meselor calde. Acest sprijin financiar este destinat în mod special pensionarilor și celor cu venituri mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Cine sunt cei care pot beneficia de voucherele sociale

De aceste vouchere pot beneficia următoarele persoane:

Citește și: Vești bune înainte de sărbătorile de iarnă. Cine sunt românii care vor primi ”a 13-a pensie”

  • Pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, în cazul în care veniturile lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022 și, respectiv, mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

  • Copii și adulți, încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de până la 1.500 lei pentru anul 2022 și până la 1.700 lei pentru anul 2023.

  • Familiile cu minim 2 copii în întreținere, având venituri de până la 600 lei pe membru în 2022 și până la 675 lei pe membru în 2023.

  • Familiile monoparentale cu venituri de până la 600 lei pe membru în 2022 și până la 675 lei pe membru în 2023.

  • Familiile și persoanele singure beneficiare de ajutor social.

  • Oamenii fără adăpost în conformitate cu legislația în vigoare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.