Când va primi Ana-Maria Bărbosu medalia de bronz. Ora ceremoniei a fost modificată

Autor: Diana Bostan

Ana-Maria Bărbosu va primi astăzi, 16 august, medalia de bronz

Sursa: Profimedia

Într-un moment de mare importanță pentru gimnastica românească, Ana-Maria Bărbosu va primi astăzi medalia de bronz pe care a câștigat-o în finala de la sol a Jocurilor Olimpice din Paris.

Potrivit informațiilor furnizate de Antena3CNN, ceremonia de înmânare a medaliei de bronz Anei Bărbosu va avea loc vineri, 16 august, la ora 15:30, pe esplanada Casei Olimpice din București. 

Citește și: TAS a respins contestația americanilor. Medalia de bronz rămâne la Ana-Maria Bărbosu

Ana-Maria Bărbosu va primi astăzi, 16 august, medalia de bronz

Evenimentul de astăzi marchează finalizarea unui proces de redistribuire a medaliilor, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis să acorde medalia de bronz gimnastei din România, ca urmare a unei contestații depuse tardiv de către o sportivă din Statele Unite, notează observatornews.ro.

Citește și: Cât va trebui să plătească Ion Țiriac pentru recompensele sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

„Modificarea orei de începere pentru evenimentul de înmânare a medaliei olimpice de bronz gimnastei Ana Maria Bărbosu. Ceremonia va avea loc vineri, 16 august 2024, de la ora 15.30. Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București”, a transmis COSR pe Facebook.

TAS a stabilit că cererea americanilor a fost făcută cu patru secunde mai târziu decât termenul regulamentar, iar această întârziere a dus la anularea contestației. În consecință, Ana-Maria Bărbosu, care obținuse un punctaj de 13,700, a fost confirmată pe locul trei, în timp ce sportiva din SUA a revenit la punctajul inițial de 13,666.

În plus, TAS a respins acuzațiile aduse de presă privind părtinirea membrilor comisiei și a clarificat că nu sunt de competența lor contestațiile referitoare la posibile ieșiri din covor.

Ana-Maria Bărbosu a fost desemnată ambasador al municipiului Focșani

Într-o altă veste semnificativă, Ana-Maria Bărbosu a fost desemnată ambasador al municipiului Focșani, orașul ei natal. Ceremonia dedicată acestui titlu a avut loc ieri în Piața Unirii din centrul orașului, unde gimnasta a fost întâmpinată cu entuziasm de localnici și oficiali, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Dan Negru, reacție surprinzătoare după ce Ana Maria Bărbosu și-a recuperat medalia de bronz: „Pentru gimnastica românească bronzul era un eșec”

Edilul i-a oferit un album foto cu imagini din cariera sa și i-a transmis mesajul de mândrie al tuturor focșănenilor. 

 


Gagea pare să se răcească tot mai mult de Alexandra, ceea ce o face pe tânără să izbucnească în lacrimi, întrucât ea încă mai are sentimente puternice pentru iubitul ei.