Când viața îți dă lămâi, fă limonadă!
Este un îndemn la optimism, o invitație la a transforma un ghinion într-un noroc, un sfat de a gândi în interesul tău și de a găsi în orice lucru o oportunitate. Este un mindset pe care cei care reușesc în viață l-au dobândit. Antreprenorii mari, sportivii celebri și alți oameni de succes se gândesc în fiecare zi la acest proverb. Poate de aceea le merge atât de bine.
Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă!
Uneori nici măcar nu e nevoie să transformi ghinionul în noroc sau să inversezi negativul în pozitiv. În multe situații poți identifica o mică șansă și să faci din ea șansa vieții tale, pe care să o și fructifici. Îți trebuie doar să acționezi în direcția potrivită, să ai mijloacele necesare și să ajuți măcar puțin lucrurile în direcția pe care o dorești.
Se va întoarce ea, roata norocului!
Când cineva îți pricinuiește un rău, știi că acela va păți rău. Când ai ghinion, știi că vei avea și noroc în viață. Este bine de știut că nicio stare nu durează la nesfârșit; nici ghinionul; nici norocul; nici succesul, așa că nu trebuie să te mai oftici atât de la ghinioane. Și dacă vezi ghinionul că vine, poate nu stai să te calce și apelezi la tâlcul celorlalte proverbe prezentate în acest text.
Orice hohot de râs scoate un cui de la coșciug
Viața oricum trece, chiar dacă ți-o pierzi supărat/ă, chiar dacă ți-o petreci cu zâmbete, râs și veselie sau stare de bine. Dacă vrei să trăiești mult și bine, fă și haz de necaz! Fă ce trebuie să faci, înțelege că viața nu e dreaptă și bucură-te de micile momente precum un examen trecut sau o ciocolată sau un moment în care o iei „pe scurtătură” și nu te vede nimeni.
Norocul și-l mai face omul și cu mâna lui!
Ai observat că unii oameni par să aibă noroc peste noroc, în timp ce alții au ghinioane peste ghinioane? Realitatea este că și norocoșilor le vine ghinionul în cale, dar cumva aceștia știu cum să îl ocolească sau chiar, vorba proverbului de mai sus, să și-l transforme în noroc. La examene, norocul și-l mai face omul și cu castidecopiat.com.
Bunul gospodar își face vara sanie și iarna car
Scoțând înțelesul proverbului din gospodărie și din logica anotimpurilor și a vremii, se înțelege de aici că unele lucruri sunt bune de pregătit sau de cumpărat chiar și în momentele în care nu ai nevoie de ele, dar știi că vei avea nevoie de ele pe viitor. Sau măcar să le ai pregătite, pentru orice eventualitate. Ce bine e când nu ești luat/ă prin surprindere de viață!