Cand vin ninsorile in Romania? Anunt de ultima ora de la meteorologi

Autor: O.P.
Actualizat: 17 ian 2020, 09:23

Vremea se menține rece în toată țara iar temperaturile sunt apropiate de normalul perioadei.

Duminică, vor apărea stropi de ploaie sau fulgi de nea în special în sud-estul și în sud-vestul țării și temperaturile nu vor mai trece de 7 grade Celsius.

În Capitală, va fi frig și înnorat pe tot parcursul zilei. Vântul va sufla ușor iar mercurul din termometre va indica valoarea minimă de -3 grade Celsius, în timp ce temperatura maximă va atinge pragul de 3 grade. În plus, umiditatea va atinge pragul de 97%.

Citeşte întreaga ştire: Vremea 17 ianuarie. Ceața persistă vineri iar temperaturile sunt în scădere.

Citeste si: Prognoza meteo, 17 ianuarie. Vremea o ia razna. E Cod Galben in toata tara

Când vin ninsorile

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 19 ianuarie 2020. În Moldova, Dobrogea, Muntenia, în cea mai mare parte din Oltenia şi Banat, dar şi în zonele depresionare din restul ţãrii, vremea va fi în general închisã, cu înnorãri persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţã; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte şi

izolat depuneri îngheţate (cu precãdere dimineaţa şi noaptea).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În aceste condiţii, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumãtate a lunii ianuarie.

În celelalte regiuni, cerul va fi parţial noros, ceaţa se va semnala pe arii restrânse în orele dimineţii, iar maximele termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale ale datei.

Citeste si: Calendar ortodox, 17 ianuarie, Sfantul Antonie. Este mare sarbatoare pentru crestini

Vântul va fi moderat la munte şi în Dobrogea, chiar cu intensificãri pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre, în timp ce în restul ţãrii va sufla slab.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.