Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 ian 2023, 16:27

Când vine iarna în România în 2023

Sursa: PixaBay

Când vine iarna în România în 2023? Cu toate că suntem deja în a doua lună din anotimpul rece, zăpada și temperaturile specifice acestei perioade nu au apărut încă, dar când va veni iarna în România în 2023.

Când vine iarna în România în 2023? Deși sărbătorile de iarnă au fost sărbătorite fără zăpadă și temperaturi specifice acestei perioade, iarna nu pare că va apărea prea curând în țara noastră. Află când vine, de fapt, iarna în România în 2023!

Citește și: Cod galben și portocaliu de vreme rea. Ce se întâmplă cu vremea în orele următoare. Prognoza meteo ANM miercuri, 11 ianuarie 2023

Când vine iarna în România în 2023?

Luna ianuarie este știută de români ca fiind una dintre cele mai reci luni din ani, însă specialiștii au anunțat că acest lucru nu este valabil și în anul 2023, valorile fiind peste cele normale, specifice pentru această perioadă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vremea în săptămâna 9-16 ianuarie 2023

În săptămâna 9-16 ianuarie 2023, specialiștii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Meteorologii anunță că în a doua săptămână a lunii ianuarie, regimul pluviometric va fi în creștere în zonele estice, vestice şi sud-vestice ale României, pentru restul regiunilor fiind valori apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 16-23 ianuarie 2023

Săptămâna 16-23 ianuarie 2023 va veni cu valori ale temperaturilor mai ridicate față de cele normale, acest lucru fiind resimțit în întreaga țară. Specialiștii au anunțat că în intervalul de timp 16-23 ianuarie 2023, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în întreaga țară.

Citește și: Prognoza meteo ianuarie 2023. Cum va fi vremea în ianuarie și când sunt anunțate ninsori

Vremea în săptămâna 23-30 ianuarie 2023

Nici în ultima săptămână a lunii ianuarie nu va veni cu temperaturi scăzute sau ninsori, temperaturile fiind mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă a anului. În schimb, regimul pluviometric va fi unul ce se va apropia de valorile normale specifice pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Vremea în săptămâna 30 ianuarie-6 februarie 2023

Începutul lunii februarie nu va veni cu temperaturi mai scăzute, specifice ultimii luni de iarnă, meteorologii anunță valori termice peste cele normale, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor afla la limitele normale pentru perioada aceasta a anului, regiunile de est, centru și munte resimțind un mic deficit.

Cum va fi vremea în luna februarie a anului 2023

Luna februarie va veni cu temperaturi mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile de sud-est și sud ale țării, în restul țării fiind așteptate temperaturi normale lunii februarie.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara.

Citește și: În ce condiții s-ar putea închide școlile din cauza epidemiei de gripă din România! Alexandru Rafila, noi precizări: „De joi se va declara epidemia de gripă”

Surse: a1.ro, botosani24.ro