Cand vine marele cutremur in Romania? Gheorghe Marmureanu a facut noi precizari uluitoare in ceea ce priveste un viitor seism, extrem de puternic in tara noastra!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 apr 2018, 11:33

Gheorghe Marmureanu a vorbit din nou despre viitorul mare cutremur, "posibil de 8 grade".

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului, a estimat ca viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsa intre 7,2 si 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„Cutremurul va fi adanc si acesta va fi norocul Romaniei. Cu cat e mai adanc, cu atat energia se disipa pe o suprafata mai mare. Va fi o suprafata foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toata Europa, as spune”, a spus Gheorghe Marmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pamantului.



El a asemanat imaginea cutremurului cu un con rasturnat, in varful acestuia fiind cutremurul, iar suprafata bazei, Europa.

Marmureanu sustine ca viitorul cutremur mare ce se va produce in Romania se va asemana celui din 1802, cu magnitudinea 8, dar care nu a produs victime. Insa, sustine specialistul, nu acelasi lucru se poate spune despre efectele viitorului cutremur, in contextul in care Romania s-a schimbat, iar acum "avem blocuri facute prost".


"Eu sunt optimist, acesta este cuvantul. Adancimea va fi de 150-170 de km. Sansele sunt foarte mari sa fie dupa 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole si care vad ca se satisfac. Vad ca pana acum nu am gresit deloc!", a spus Marmureanu.
Legat de cutremurul din 1802, Marmureanu a precizat ca acesta s-a simtit la Moscova si la Cairo, iar la Moscova a deplasat banci de piatra pe orizontala.

(sursa: Agerpres; digi24.ro)
 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.