La nivel mondial, autoritățile recomandă purtarea măștilor de protecție, fie ele medicale sau realizate din diverse materiale.
Mai mult decât atât, în anumite zone, purtarea măștii a devenit obligatorie, totul din dorința de a stopa răspândirea coronavirusului.
Când vom putea ieși din casă fără mască? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății
Măștile medicale au devenit un obiect indispensabil în această perioadă, mai ales pentru persoanele care trebuie să se deplaseze în spațiul public.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Raed Arafat, anunt de ultima ora pentru toti romanii! Ce se intampla imediat dupa Paste?
Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a explicat că deși unele măsuri și restricții vor fi ridicate odată cu trecerea timpului, purtarea măștii de protecție ar trebui să devină o obișnuință. Mai exact, oamenii vor fi nevoiți să poarte aceste măști chiar dacă numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 va fi în scădere, acestea fiind o măsură prin care se vor putea proteja de infecția cu noul virus.
"O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască pentru că acest virus nu va dispărea şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin.
Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia. Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani, când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul.
Citeste si: Coreea de Nord a efectuat noi teste ale rachetelor cu rază scurtă de acţiune