Când vom reveni la normalitate? Creatorul vaccinului BioNTech/ Pfizer a făcut anunțul

Autor: Diana Tilă
Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului

Unul dintre creatorii vaccinului produs de companiile BioNTech/ Pfizer a afirmat că impactul noului vaccin pentru Covid va fi semnificativ peste vară şi viaţa ar trebui să revină la normal până iarna viitoare.

Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, a vorbit şi despre faptul că transmiterea virusului în masă s-ar diminua, rezultând o “reducere dramatică a cazurilor”.

Impactul unui vaccin împotriva COVID-19

Profesorul Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare pentru a arăta că vaccinul va reduce transmiterea între oameni precum şi oprirea apariţiei simptomelor la cineva care a făcut vaccinul.

Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient- poate nu 90% dar poate 50%- însă nu trebuie să uităm că şi asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei ”, a spus el.

Profesorul Sahin a spus că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de toamna viitoare.

”Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”, a menționat Sahin.

El a afirmat că scopul a fost de a livrea 300 de milioane de doze în toată lumea până în aprilie, ceea ce “ne va permite să creăm un impact”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vaccinul, care a fost testat în şase ţări, este administrat în două doze, la o distanţă de trei săptămâni.

Persoanele în vârstă din centrele de îngrijire are prioritate, urmate de personalul medical şi cei cu vârsta de peste 80 de ani. Apoi, populaţia va fi clasificată după vârste.

Bilanţ COVID-19, 16 noiembrie! 

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate  365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus  (COVID – 19).

246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate  4.931 cazuri noi  de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.